cookie-og-privatlivspolitik
Fabrikschef Mark Christian Harrod Hansen (til venstre) og direktør Christian Bring nærstuderer de proteinholdige ærter til køderstatning, som Nakskov Mill Foods A/S investerer 30 millioner kroner i.

3

Billeder

Fabrikschef Mark Christian Harrod Hansen (til venstre) og direktør Christian Bring nærstuderer de proteinholdige ærter til køderstatning, som Nakskov Mill Foods A/S investerer 30 millioner kroner i.
Foto: Claus Hansen

Erhverv

Morgenmadsproducent satser på global trend

Nakskov Mill Foods A/S investerer millioner i plantebaseret protein til køderstatning
08. september 2019 kl. 10:50 Af Jesper Bøgh

Annonce

Morgenmadsproducenten Nakskov Mill Foods A/S er godt i gang med at investere cirka 30 millioner kroner til produktion af ekstruderet ærteprotein til plantebaseret køderstatning.

Det oplyser direktør Christian Bring, der 1. marts satte sig i direktørstolen i Nakskov-virksomheden efter den tidligere direktør Dan Jensen.

- Plantebaseret protein er en global trend, som vi ser store muligheder i. Trenden tager udgangspunkt i både klima-dagsordenen og sundheds-dagsordenen, som optager mange forbrugere i disse år, siger Christian Bring.

Derfor investerer virksomheden i indeværende år 30 millioner kroner i produktionsanlæg, der kan øge produktionskapaciteten til det tre-dobbelte.

- Vi producerer allerede nu ekstruderet ærteprotein på vores eksisterende produktionslinjer, men vi kan slet ikke følge med den store efterspørgsel, der er på produktet, konstaterer han.


Flere medarbejdere

Cirka 20 millioner af investeringerne går til den nye produktionslinjer, mens de resterende cirka 10 millioner kroner investeres i automatisering og ERP-systemer (Enterprise Ressource Planning).

- Så det kommer også til at betyde, at vi skal rekruttere i marginalt flere medarbejdere til Nakskov over de næste fem år, forudser Christian Bring og tilføjer.

- Med vores nye linje, automatisering og nye medarbejdere vil det betyde, at vi kommer til at kunne øge vores produktionskapacitet målt pr. medarbejder, siger han og oplyser, at det forventes, at den nye produktionslinje kommer i gang i februar-marts måned 2020.

Dermed er det en direktør og virksomhed, der i høj grad tror på fremtiden for Nakskov Mill Foods A/S.

- Det er store, tunge og langsigtede investeringer, som vi fortager. Men vi tror i høj grad på, at vores basisforretning - morgenmadsproduktion - og produktion af plantebaseret køderstatning har en stor fremtid foran sig, slår Christian Bring fast.


Mangler specialister

Men ligesom i samfundet generelt, så har Nakskov Mill Foods A/S også udfordringer med at få besat ledige stillinger.

- Det gælder både i produktionen, men også i salg og marketing og administrationen. Men vi ligger rigtigt godt i Nakskov. Det er gode loyale medarbejdere, vi har. Men vi mangler specialister, konstaterer han.

Christian Bring giver udtryk for, at det er vanskeligt at sige, hvornår investeringerne i den nye produktionslinje vil være tjent ind.

- Men hvis efterspørgslen fortsætter, som den er nu, så går der tre-fire år, forudser han forsigtigt og peger også på, at han forventer hård konkurrence på markedet for plantebaseret køderstatning.

- Vores produktion vil primært være målrettet det europæiske marked, men vi kan også se, at man i USA og Brasilien er meget interesseret på dette felt, siger Christian Bring.

Nakskov Mill Foods A/S, der tæller godt 70 medarbejdere, er en del af KOFF A/S, som også ejer Crispy Foods A/S med cirka 75 medarbejdere i Gørlev.

Nakskov-virksomheden er en af de førende producenter indenfor ekstrudering, som er en proces, der anvendes til fremstilling af snacks og morgenmadsprodukter, primært flakes.

Crispy Food A/S producerer Müsli og granola til top-cups til hele Europa. Christian Bring har været direktør i Gørlev-virksomheden I en årrække og leder nu begge virksomheder.

- Det betyder, at vi også har lagt salgs- og markedsføringsaktiviteterne i begge selskaber sammen for at styrke selskaberne position overfor kunderne og på sigt skabe "one point of contact" overfor de kunder, der allerede i dag handler i begge selskaber, siger Christian Bring.

Dermed vil en fælles salgsfront gøre Crispy Foods A/S og Nakskov Mill Foods A/S til totalleverandør af morgenmadsløsninger.


Halv milliard

Christian Bring oplyser, at de to virksomheder samlet omsætter for knapt 300 millioner kroner.

- Vi forventer, at vi indenfor tre til fem år vækster til en samlet omsætning på omkring 500 millioner kroner. Vi forventer vækst i vores basisforretning, men den største del af væksten bliver i plantebaseret protein i Nakskov, forudser Christian Bring, der peger på, at man i Nakskov har brugt mange ressourcer på at teste og udvikle produktet.

- Sidste år havde vi stort set ingen omsætning på produktet, men det begyndte at tage fart i foråret i år, så her i 2019 forventer vi en to-cifret millionomsætning på plantebaseret protein, siger Christian Bring.

Han peger på, at netop de proteinholdige ærter sagtens vil kunne dyrkes på Lolland, og at slutproduktet fra Nakskov Mill Foods A/S vil ende som blandt andet plantebaseret fars og pølser.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce