cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Erhverv

Rapport: Scandlines fastholder kunder

En rapport, som de tyske myndigheder har fået fremstillet, forudser at hvis Scandlines nedskalere driften, når den faste forbindelse er klar, vil rederiet stadig være rentabelt.
09. maj 2019 kl. 11:06 Af Margit Olsen

Annonce

I forbindelse med den tyske godkendelsesproces for den faste forbindelse på Femern Bælt har den tyske godkendelsesmyndighed fået konsulentvirksomheden PwC - PricewaterhouseCoopers - til at udarbejde en analyse af forretningsgrundlaget for rederiet Scandlines efter åbningen af en Femern-tunnel.

Konsulentvirksomheden er kommet frem til, at Scandlines i 2030 vil transportere 40 procent af de samlede fragtenheder og 30 procent af alle personbiler, der ønsker at krydse Femern Bælt, skriver Scandlines i en pressemeddelelse.

Ifølge pressemeddelelsen viser den uvildige rapport, at det primært grænsehandelstrafikken, som Scandlines vil fastholde på ruten Rødby - Puttgarden.

I rapporten konkluderes også, at Scandlines ved at skære ned på driften, kan spare så meget på omkostningerne, at rederiet forsat vurderes som rentabel – også efter en fastforbindelse mellem Lolland og Femern er færdig.

Det glæder naturligvis den administrerende direktør for Scandlines Søren Poulsgaard Jensen, at analysen understøtter Scandlines’ hensigt om at sejle videre på Rødby-Puttgarden.

- Vi er glade for, at de tyske godkendelsesmyndigheder ikke blot tager de dansk bestilte rapporter for gode varer men derimod har valgt at få udarbejdet en uvildig rapport. Vi har nu i ti år gjort opmærksom på, at vi sejler videre og forventer at få en ganske fornuftig forretning ud af at
fokusere på det prisfølsomme fragtsegment samt på grænsehandel.

- Rapporten bekræfter os kun i denne overbevisning. Forhåbentlig betyder den uvildige rapport, at man fra dansk side i højere grad anerkender, at vi sejler videre, og at det for at sikre fair konkurrencevilkår blandt andet er
vigtigt, at vores kunder får en ordentlig vejadgang til havnen i Puttgarden, udtaler den administrerende direktør i pressemeddelelsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I demokratiets og… 08. november 2019 kl. 12.54

AF: BJARKE ROSENKILDE

Massesugesstion for viderekommende. 06. november 2019 kl. 09.40

AF: POUL HANSEN

At tænke sig.... 05. november 2019 kl. 17.08

AF: JOHN WENNERWALD

Lønnen stikker af 03. november 2019 kl. 21.55

Annonce