cookie-og-privatlivspolitik
Marianne Lyngberg Nilsson (stående) fra Cabi slog fast, at der fra kunder og samarbejdspartnere bliver stillet større og større krav til virksomheders CSR-politik, hvilket også gør socialt ansvar i virksomheden til et afgørende konkurrenceparameter.

2

Billeder

Marianne Lyngberg Nilsson (stående) fra Cabi slog fast, at der fra kunder og samarbejdspartnere bliver stillet større og større krav til virksomheders CSR-politik, hvilket også gør socialt ansvar i virksomheden til et afgørende konkurrenceparameter.
Foto: Jan Knudsen

Erhverv

Vækst sikres med udsatte ledige

Projekt fokuserer på at få udsatte ledige til at bidrage med arbejdskraft i virksomheder, der i forvejen har vanskeligt til at rekruttere arbejdskraft.
18. juni 2021 kl. 11:49 Af Jesper Bøgh

Der er i nogle brancher på Lolland-Falster mangel på arbejdskraft. Ifølge projektleder og kompetencekonsulent Lise Damsbo Savic, Business Lolland-Falster, vil manglen på arbejdskraft i landsdelen blive mere udtalt de kommende år og vil også sprede sig til flere brancher.

Det var en af pointerne fra projektlederen, da Business Lolland-Falster i samarbejde med landsdelens to kommuner og netværkshuset Cabi havde inviteret lokale virksomheder til netværksmøde om projektet Rekruttering fra Kanten på Milling Hotel Søpark i Maribo.

Projektet fokuserer på at få udsatte ledige til at bidrage med arbejdskraft i virksomheder, der i forvejen har vanskeligt til at rekruttere arbejdskraft.

I mere end tre år har projektet eksisteret på Lolland-Falster, og i perioden har 1.303 borgere været en del af projektet, hvor det er lykkedes at få 29 procent af borgerne i beskæftigelse i intervallet fra få lønnede timer om ugen til fuldtidsbeskæftigelse.

- Det er en højere andel end andre steder i landet, påpeger projektleder Trine Thomsen, Cabi, som fortæller, at man i projektperioden foreløbig har været i kontakt med cirka halvdelen af landsdelens udsatte ledige.

Annonce

- Det vil vi i høj betegne som en succes - ikke mindste set i lyset af, at projektet det seneste år har været vanskeliggjort af corona, siger hun.


Honorerer vækst

Budskabet på netværksmødet til virksomhederne lød blandt andet, at udsatte ledige kan sikre, at virksomheder får både hænder og kvalifikationer nok til at honorere vækst og afledte opgaver fra Femern-projektet.

- Ledere i små og større firmaer har udfordringer med at høste meromsætning, fordi de erfarne faglærte også skal vaske bilen, pakke ud og sortere affald. Løsningen kan for mange være at bruge spidskompetencer bedst muligt og investere i løsning af småopgaverne gennem ansættelse af udsatte ledige, sagde Trine Thomsen.


Holdopstillingen

Som Michael Gerhard Jensen, faglig koordinator i Jobcenter Guldborgsund påpegede, så handler det om at lave den rigtige holdopstilling og drog paralleller til fodboldverdenen.

- Man skal stå rigtigt på banen. Det vil sige, at vi ikke skal sætte holdets bedste angriber til at agere målmand. Det vil være spild af angriberens spidskompetencer. Så man skal i virksomhederne tænke i at stå rigtigt på banen, sagde han.

Annonce

Stor succes

Helle Hansen, rengøringsleder i Lalandia, og teamleder Trine Lynggaard fra Føtex i Nykøbing, fortalte om deres erfaringer med at ansætte udsatte ledige først i praktik og siden med lønnede timer.

- Det er fantastisk at opleve, hvordan de er vokset i den periode, de har været hos os. De har fået selvtillid, og der er tale om stabile og loyale medarbejdere. Nogle af medarbejderne er nu faste afløsere i ordinær beskæftigelse, fortalte Helle Hansen, der beskriver projektet som en kæmpesucces.

Samme melding lød fra Trine Lynggaard.

- Vi har en udenlandsk ledig tilknyttet Quick Food i ialt 26 uger, hvor det var sprogbarrieren, der var den største udfordring. Men stille og roligt blev vedkommende løftet og er nu fastansat på 25 timer om ugen, fortalte hun.

Begge slog dog fast, at det er vigtigt, at man som arbejdsgiver udviser rummelighed og tålmodighed.

Annonce

Marianne Lyngberg Nilsson fra Cabi slog desuden også fast, at der fra kunder og samarbejdspartnere bliver stillet større og større krav til virksomheders CSR-politik, hvilket også gør socialt ansvar i virksomheden til et afgørende konkurrenceparameter.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE