Annonce
Erhverv

Vil trække flere turister til Lolland-Falster

Det er blandt andet stranden på Marielyst, der lokker turisterne til vores landsdel. Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lolland og Guldborgsund kommuner er turisme-lokomotiverne i Region Sjælland, men lokal destinationschef har ambitioner om mere.

Sommerferien er i fuld gang, og det samme er højsæsonen indenfor turisme. Og det ser godt ud for Lolland-Falsters vedkommende, hvis man kigger på antallet af overnatninger registreret i Danmarks Statistiks overnatningsstatistik.

Statistikken omfatter antallet af bookede overnatninger på hoteller, feriecentre, camping, vandrerhjem, lystbådehavne og feriehuse. Og indtil videre er der optalt næsten en halv million overnatninger i Lolland og Guldborgsund kommuner i år.

Kigger man på tallene for sidste år - hele 2018 - så placerer de to lokale kommuner sig med tilsammen lige over 1,7 millioner overnatninger næst efter København som turisternes foretrukne sted at overnatte øst for Storebælt. Bornholm ligger ganske vist højere end de to lokale kommuner hver for sig, men ser man på Lolland-Falster som én enhed, overgår vi Bornholms lige knapt 1,5 millioner overnatninger.

Det glæder Brian Lindorf Hansen, der er destinationschef i den lokale turismeorganisation Visit Lolland-Falster, men tallene kommer ikke bag på ham.

- Det er nogenlunde, som det plejer at være. Det er Marielyst og Lalandia, der er de to lokale kraftcentre. Lalandia alene tegner sig for omkring en halv million overnatninger, og Marielyst står for cirka 85 procent af overnatningerne i Guldborgsund Kommune.

- Vi er tilfredse, men vi har også ambitioner om at vækste. I 2022 vil vi gerne have 2,2 millioner gæster. En af udfodringerne er, at vi mangler kapacitet, og der er sommerhusene klart det vigtigste. Vi skal have nogle flere til at leje deres sommerhuse ud.
- Men i løbet af de kommende år ændrer den tyske feriekalender sig, så tyskernes ferieuger bliver spredt mere ud, og det øger helt automatisk kapaciteten, siger Brian Lindorf Hansen.

At der fremover kan forventes tyske gæster i en længere periode af sommermånederne betyder dog ikke, at man bare kan læne sig tilbage og øve sig i at sige "Guten Tag und herzlich wilkommen", for den ændring er man selvfølgelig også opmærksom på andre steder i Danmark og udlandet.

- Vi kommer til at gøre nogle initiativer for at udvide sæsonen. Vi skal lægge et større tryk for at få folk til at komme, også udenfor højsæsonen. Vi har jo rigtigt mange ting, man kan se og opleve hernede udenfor højsæsonen, blandt andet Krokodille Zoo og Fuglsang Kunstmuseum, siger Brian Lindorf Hansen.

Vejret og årstidernes skiften har også betydning for antallet af overnattende turister.

- Vi har hele tiden forkuseret meget på, at vi er en sommerdestination, og det bliver vi ved med. Vi skal ikke være en helårsdestination, for vi vil have svært ved at løfte os i vintermånederne. Så må vi hellere løfte os lidt ekstra i sommermånederne, siger Brian Lindorf Hansen.

Ifølge destinationschefen er antallet af overnatninger i øvrigt højere end det angivne, da overnatningssteder med færre end 15 sengepladser ikke tæller med i statistikken, og det udelukker dermed de fleste bed & breakfast og air bnb-steder.

Har du et bud på, hvad der kan gøres for at tiltrække flere turister til Lolland-Falster eller få dem til at blive lidt længere?

Så skriv til os på nyhedsdesk@folketidende.dk

  • Det er blandt andet stranden på Marielyst, der lokker turisterne til vores landsdel. Foto: Anders Knudsen, arkivfoto
Annonce
Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Annonce
Annonce
Lolland

De er blandt Danmarks bedste

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet