cookie-og-privatlivspolitik
Det blå flag vajer på hele 11 af Lollands strande.
Foto: Pressefoto, arkivfoto

Extra Posten

11 blå flag til Lollands strande

Lolland Kommune skyder badesæsonen i gang med 11 Blå Flag.
13. juni 2019 kl. 08:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Mange glæder sig til sommer og strandvejr, og ikke mindst i Lolland Kommune er der god grund til at se frem til en tur i bølgen blå. Igen i år har Friluftsrådet nemlig uddelt Blå Flag til 11 af kommunens strande.

- Lolland Kommune er med i Blå Flag-ordningen, fordi vi prioriterer naturen og gode naturoplevelser højt. Det Blå Flag viser, at man trygt kan besøge vores strande, og det er godt for både vores egne borgere og for turismen. Så jeg er selvfølgelig stolt af og glad for, at vi igen i år kan hejse blå flag på hele 11 af vores dejlige strande, fortæller formand for Teknisk Udvalg Gert Mortensen.

Friluftsrådet har i år uddelt i alt 217 Blå Flag til danske strande og lystbådehavne. I Lolland Kommune drejer det sig om følgende strande:

Fejø Sletteren Hyldtofte / Holeby Østersøbad Kramnitze Strand Bredfjed Strand Rødbyhavn Strand ved Søpavillonen Hummingen Strand Strand ud for Lalandia Femø Havn Strand Hestehoved Strandbad Albuen Strand Maglehøj Strand.

For at få det Blå Flag skal strandene leve op til en række kriterier. Det betyder, at du kan være sikker på at få:

Rent badevand, livrednings- og førstehjælpsudstyr, nødtelefon på eller i nærheden af stranden, livreddere (enkelte steder kun i sommerferien), natur- og miljøaktiviteter, toiletfaciliteter, affaldsfaciliteter og informationstavle.

På strandene med de Blå Flag bliver der desuden taget minimum 10 badevandsprøver i badesæsonen. De bliver analyseret for E. coli og Enterokker. Den aktuelle badevandskvalitet fremgår på strandens informationstavle, og hvis ikke kvaliteten er i orden, skal det Blå Flag tages ned. Du kan også følge badevandsanalyserne og læse mere om Lollands strande på www.lolland.dk/strande.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce