cookie-og-privatlivspolitik
Familierne fik lov til at tage lakridskunsten med hjem efter en hyggelig eftermiddag i Richard Winthers Hus i Vindeby.
Familierne fik lov til at tage lakridskunsten med hjem efter en hyggelig eftermiddag i Richard Winthers Hus i Vindeby.
Foto: Ingrid Riis

Extra Posten

Begejstring i Ricardos hus

"Lakridsme" og kunstanmelder fra Politiken på besøg. To events i juli, som vidner om, at Richard Winthers Hus i Vindeby bliver mere og mere populært - både blandt lokale, turister og folk fra kunstlandskabet.
07. august 2019 kl. 08:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Uhm, man bliver ganske lækkersulten, når man ser de "lakridsmer", som en flok børnefamilier nørklede frem, da Richard Winthers Hus sidste weekend i juli inviterede til lakridskonfektværksted. Her skulle der fremstilles kunstværker af lakrids og slik - med inspiration fra maleren Richard Winther.

- Der var god stemning. Folk var så begejstrede, siger Birthe Hvarre fra foreningen bag Richard Winthers hus.


Liderlige Winther

Det var en noget anden begejstring, Politikens kunstanmelder satte fokus på, da han for nylig besøgte huset i Vinderby. Under overskriften "Lollands Liderlige Leonardo" brugte avisen mere end to hele sider på at beskrive den oversete kunstner i det oversete hus i Vindeby.

Kunstanmelder Mathias Kryger følte, at hans egen excentricitet blev vakt til live under besøget hos en af den danske kunstscenes virkelige excentrikere, som lige så glad malede på væggene i sit hjem som på lærreder.

Og hvilke malerier!

Lystige kvinder og stive lemmer!

Politiken tildelte Richard Winthers hus fire ud af seks stjerner.


DR2 på besøg

- Vi kan næsten ikke følge med. Så mange er der hele tiden, som vil besøge Richard Winthers hus, siger Birthe Hvarre.

- Folk er vilde med at komme her, konstaterer hun og fortæller, at snart kommer DR2 på besøg for at lave optagelser til en kulturudsendelse, hvor både Ghita Nørby og Jim Lyngvild medvirker.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her