cookie-og-privatlivspolitik
Jelly Singers i 2019 versionen består stadig af Jan Ploug på trommer, Kim Bak på guitar, Steen Petersen på piano og Kim Jørli Jensen på bas. Hør dem, når de fejrer deres 50 år som band med at spille til halbal i Højrebyhallen 5. oktober.

2

Billeder

Jelly Singers i 2019 versionen består stadig af Jan Ploug på trommer, Kim Bak på guitar, Steen Petersen på piano og Kim Jørli Jensen på bas. Hør dem, når de fejrer deres 50 år som band med at spille til halbal i Højrebyhallen 5. oktober.
Foto: Privat

Extra Posten

Fejrer 50-års jubilæum til halbal

Søllested IFs halbal i Højrebyhallen 5. oktober byder blandt andet på optræden fra 50-års jubilarer.
21. september 2019 kl. 08:00 Af Lise Ravnkilde

Annonce

Lørdag 5. oktober er det tid til Søllested IFs kæmpe halbal i højrebyhallen.

Festlighederne begynder klokken 18, hvor der bydes på buffet. Og så er der aftenen igennem, masser af musik, selvfølgelig dansemusik.

Hele to bands søger for levende dansemusik og også dj Lars F. er klar med masser af 60'er og 70'er musik.

De to bands man kan opleve er The Great Pretenders og Jelly Singers. Og for Jelly Singers er det en særlig optræden, de fejrer at det er 50 år siden, de begyndte at spille op til fest.

Jelly Singers blev til da tre drenge i 1968 gik rundt på Stormarkskolen i Nakskov og drømte om at spille lidt musik.

Det gjorde de noget ved i 1969, hvor Bent Harding Sørensen, Steen Petersen og Kim Jørli Jensen startede det meget unge boyband Kims Trio med en gennemsnitsalder på kun 11 år.

Der gik ikke lang tid før de første managers stod klar med en kotrakt. På et tidspunkt kom orkestret under Ole Mortensen i Nykøbing F. og de havde mange job på Lolland-Falster.

En lørdag aften da Kims Trio underholdte i Pavillon Rouge i Søllested mødte Eugen Tajmar fra en af danmarks største musikbureauer op i Søllested - klar med en ny kontrakt.

Det betød endnu flere jobs rundt om i hele Danmark.

Eugen Tajmer mente at navnet Kims Trio var lidt for ordinært og døbte derfor bandet om til Kim's Lilleputter og det blev i 1972 ændret til Jelly Singers.

Første job med det nye band fandt sted i Høve Skov. Så biludlejer Didriksens tofarvede rugbrød fik afmonteret bagsædet og blev pakket tæt og godt. Da ingen endnu var gamle nok til at køre eller leje bil, var der altid en far ved rattet.

Det blev det første af en lang række job, der bragte Jelly Singers rundt i hele landet.

Der blev spillet både i høje sko og satintøj for de unge, i habit for de unge på 40 og i cowboybukser til skolefester for de små.

I 1974 indspillede bandet deres første plade. Det skete i Tocano studiet i Hørve, hvor de brugte to dage på at indspille "Hej Hej" og "Hvorfor svarer du ikke".

De nåede næsten ind på Dansktoppen, men det blev kun til en 11. plads.

- Det var en skøn tid, vi tjente gode penge og havde få økonomiske forpligtelser, fortæller Kim Jørli.

Penge fik dog hurtigt ben at gå på. Det blev købt mange instrumenter. Der blev også investeret i orkesterbiler, hvor Jelly Singers nåede at have fire.

Den gang var der ikke mange lærepladser at få, så da Steen fik en på Nakskov Skibsværft blev den professionelle karriere aflyst. Bent kom i Livgarden og senere i politiet, så vagter og spillejob blev sværere og sværere at koordinere.

I stedet dukkede Jan Ploug op. Jan spillede i Nakskov-bandet Pax.

- Jan faldt hurtigt ind og fandt sig også i at skrue lidt ned for rocken, fortæller Kim Jørli.

Med Jan bag trommerne fortsatte Jelly Singers frem til 23. oktober 1982, hvor den første afskedskoncert blev spille.

- Vi skamspillede og - sang 'This will be our last song together', hvad det dog så langt fra blev, fortæller Kim Jørli.

I 1995 - efter 13 års pause - holdt Nakskov Boldklub sommerfest i Svingelen og her spillede alle de gamle Nakskovnavne igen, selvfølgelig også Jelly Singers. Det blev starten på en række småjobs.

I 2014 bad Søllested IF Jelly Singers om at spille til høstbal i Højrebyhallen, og siden har bandet spillet til høstfest.

- Det er mange år og kilo siden vi begyndte. Vi håber på, at mange finder vejen til Højrebyhallen og fejrer dagen sammen med os, siger Kim Bak.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce