cookie-og-privatlivspolitik
Elias Sørensen fra Sjunkeby spiller til daglig fodbold i Newcastle. I sidste uge var han hjemme på visit inden han tog til Spanien for at spille med det danske U20 fodboldlandshold.

2

Billeder

Elias Sørensen fra Sjunkeby spiller til daglig fodbold i Newcastle. I sidste uge var han hjemme på visit inden han tog til Spanien for at spille med det danske U20 fodboldlandshold.
Foto: Lise Ravnkilde

Extra Posten

Målet er at spille i Premier League

19 årige Elias Sørensen fra Sjunkeby arbejder hårdt for at komme på Newcastle United FCs førstehold.
26. marts 2019 kl. 08:00 Af Lise Ravnkilde

Det er ikke tit 19 årige Elias Fritjof Grænge Sørensen er på besøg hjemme hos familien i Sjunkeby.

Til daglig bor han i Newcastle i England, hvor han er professionel fodboldspiller hos Newcastle United FC, der spiller i den bedste engelske række Premier League.

I sidste uge fik han lige et enkelt døgn hjemme hos mor og far i Sjunkeby.

Den daglige træning var sat på pause en uges tid, fordi Elias var med det danske U20 landshold i Spanien, hvor de spillede landskamp mod Rumænien. (kampen blev spillet efter deadline).

Og på vej til landsholdssamlingen blev der lige tid til et døgn med familien. Og selvom et døgn ikke er meget, så var det værd at tage med, for sidst Elias var hjemme i Danmark var i julen.

Annonce

Træning, træning og træning

Stort set al Elias' tid er dedikeret til træning, seks dage om ugen træner han fodbold i sin engelske klub, kun onsdage er fridage.

Elias flyttede til Newcastle allerede da han var 16. De første år boede han hos en værtsfamilie, men som 19årig er han flyttet i hus sammen med en af holdkammeraterne.

På en normal dag kører de to hjemmefra klokken 9 om morgenen for at mødes og spise morgenmad sammen med resten af Newcastles U23-spillere. Efter morgenmaden går det løs med almindelig fodboldtræning indtil middagsmaden klokken 12, om eftermiddagen er der træning igen, et par gange om ugen styrketræning.

Men det er ikke nok træning for Elias, der ofte bruger noget af sin fritid på ekstra træning.

- Jeg har hele mit fokus på en karriere indenfor fodbold. Chancen for at komme på førsteholdet er der. Jeg skal spille mig op på førsteholdet. Det er altid svært at komme gennem nøglehullet, men jeg slipper forhåbentlig igennem, fortæller Elias.

Annonce

Han har en professionel kontrakt med Newcastle, den gælder de næste treethalvt år. I en periode var han udlånt til klubben Blackpool, der spiller et par rækker lavere end Newcastle.

- Jeg skulle have haft nogle kampe på et førstehold, men jeg blev ikke brugt, så jeg blev taget tilbage til Newcastle, hvor jeg er på U23-holdet, forklarer han.


Slut med skolen

Noget andet der også har ændret sig i Elias' engelske hverdag er studierne.

Indtil han fyldte 18 skulle han være i gang med uddannelse, nu er det frivilligt.

Og Elias har for længst besluttet, at han fuldhjertet går efter en karriere som fodboldspiller på højt plan.

Annonce

- Jeg har altid taget træningen seriøst. Det skal ikke være sådan, at jeg en gang kigger tilbage og ser, at jeg kunne have gjort mere. Jeg vil hellere kigge tilbage og sige, jeg gjorde, hvad jeg kunne, fortæller Elias.

Hans ambition er klar, at spille fodbold i Premier League, meget gerne med Newcastle.

Så træningen kommer altid først.


Fedt og alkohol

Hjemme i Sjunkeby byder far på pandekager og det kan Elias godt tillade sig at spise, han er ikke bange for fedtet.

- Vi får regelmæssigt målt vores fedtprocent, og den skal være under et vist antal, men det har aldrig været noget problem for mig, griner Elias.

Annonce

Noget der til gengæld er næsten 100 procent forbudt er alkohol og fester.

- Man må prioritere, hvad man vil, forklarer Elias.

Og hans prioriteringer har været klare næsten hele hans liv.

Allerede som 15årig flyttede han hjemmefra for at spille fodbold i Køge, hvor han var indtil han flyttede til Newcastle som 16årig.

Det sker dog, at de unge spillere får lov at gå til fest eller i byen.

Annonce

- En sjælden gang imellem siger træneren, at nu har I fri i tre dage, gå ud og vær unge. Han ved godt, at vi er unge og gerne vil en tur i byen og nyde tilværelsen, fortæller Elias.


Hygge og Fortnite

Ellers bruger han fritiden sammen med klubkammeraterne.

- Vi er sammen hele tiden, vi hygger os og spiller Fortnite, siger Elias.

Men også fritiden ender tit med at blive brugt til træning. De unge fodboldspillere har fri adgang til akademiets træningsfaciliteter, og må benytte dem så meget de vil og når de vil.

- Kroppen skal selvfølgelig slappe af en gang imellem, men det er op til en selv, om man er villig til at give, hvad der kræves, for at blive god, forklarer Elias.

Han taler ligeså godt engelsk som dansk. Størstedelen af klubkammeraterne kommer fra England, en enkelt fra Finland og et par stykker fra Afrika, men alle taler engelsk sammen. Dansk taler han kun, når han Facetimer med de gamle derhjemme.


Landsholdet en ære

Der bliver også talt dansk, når han er sammen med de danske U20 landsholdsspillere.

Og når Elias bliver udtaget til landsholdet, er det ikke et problem at få fri fra træningen.

- Newcastle giver gerne fri til landsholdssamlinger. Det er også et boost for dem at have landsholdsspillere i truppen, så de sender afsted med glæde, fortæller Elias.

Han er blevet udtaget til landsholdet selvom han ikke har haft spilletid i Blackpool. Sidst han spillede med det danske U21-landshold, scorede han nemlig to mål.

- Det er altid stort at spille på landshold. Det er noget, jeg har drømt om siden jeg var lille. Det er en stor ære at blive udtaget, fortæller Elias.

Der ikke er et sekund i tvivl, da han bliver spurgt, hvad han laver om fem år.

- Jeg spiller på første holdet i Newcastle, i Premier League, slår han fast.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

SENESTE NYT

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

ANNONCE