cookie-og-privatlivspolitik
Conni og Anni (th) viser her et par af poserne, som er fremstillet af kasserede skjorter.
Foto: Lisbet Rasmussen

Extra Posten

Omsyede skjorter er bæredygtige

Røde Kors tilbyder deres kunder poser af kasserede skjorter - som alternativ til plastikposer.
30. september 2019 kl. 09:19 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

- Vi vil meget gerne undgå at bruge plastikposer og dermed belaste miljøet mindre, fortæller Janne Christensen, aktivitetsleder i Røde Kors tøjbutik i Nakskovs gågade.

Derfor er butikkens systue gået i gang med at producere tøjposer, som kunderne kan bære deres varer hjem i.

- Det begyndte vi med for lidt over en måned siden, og vi har allerede fremstillet mere end 75 poser, fortæller Conni, som sammen med Anni arbejder i systuen, der ligger hyggeligt med lys og god udsigt på 1. sal over butikken. En tredje, Britta, sidder hjemme og nørkler med posesyning.


Populære poser

Nu lyder det måske ikke overvældende at have syet 75 muleposer på lidt over en måned, når hele tre symaskiner har været i gang.

Her skal det dog pointeres, at der ikke er tale om sammenrimpede poser lavet af en enkelt skjorte.

- Vi bruger skjorter, som er for slidte eller på anden måde for dårlige til at sælge i butikken. Vi klipper dem op, så vi kun får de stykker, som er gode, fortæller Anni, mens hun står og klipper et skjortebærestykke med fabriksmærker i to lange, smalle stykker. De skal bruges som hanke på en pose.

De gode firkanter bliver så syet sammen - nogle med knapper på og andre, hvor en skjortebrystlomme nu pludselig fungerer som en lille yderlomme på posen.

Ingen af poserne er ens. Fælles for dem er dog, at de er syet aldeles sirligt og med rigtig "bund" i.

Så man kan godt forstå, at poserne er populære hos kunderne i Røde Kors genbrugsbutikken på Søndergade 20.


Så længe lager haves

- Vi kan ikke efterkomme den efterspørgsel, der er på de hjemmesyede poser, siger Janne Christensen, som i øvrigt gør opmærksom på, at det kun er skjorter, som er for ringe til at sælge videre, der bliver klippet op og syet til poser.

Poserne er gratis, og folk er vilde med dem - også fordi ikke to er ens.

- Så nu håber vi bare, at kunderne husker at tage deres bæredygtige stofpose med, når de igen skal på indkøb i genbrugsbutikken, siger Conni.

Hvis du har lyst til at sy poser - enten sammen med Anni og Conni på systeuen, eller derhjemme på din egen symaskine, så skal du være mere end velkommen til at kontakte Janne Christensen.

Man kan i øvrigt godt sige, at poserne er bæredygtige i mere end én forstand - lavet af genbrugsmateriale skåner de miljøet, og samtidig er de gode at bære varer hjem i!KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her