cookie-og-privatlivspolitik
Sidste års Vild med vand-arrangement i Kragenæs var meget populært.
Sidste års Vild med vand-arrangement i Kragenæs var meget populært.
Foto: Jan Knudsen

Extra Posten

Vild med vand i Blans og Kragenæs

25. maj bliver der dobbelt jubilæum og godt gang i aktiviteterne i Kragenæs Havn under temaet "Vild med vand".Også i Blans Havn fejres kærligheden til vandet.
23. maj 2019 kl. 08:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

I anledning af Kragenæs Sejlklubs 40 års jubilæum og Kragenæs Marinas 25 års jubilæum har begge parter slået sig sammen og fejrer jubilæum med masser af aktiviteter i Kragenæs under det landsdækkende arrangement "Vild med vand" 25. maj.

Der vil være masser af gratis aktiviteter, og man kan også være med, selv om man ikke ejer en båd, sejltøj eller redningsvest.

Det hele begynder klokken 10 med indvielse af "Bro 2" i Kragenæs Marina. Snoren klippes af viceborgmester Henrik Høegh. Herefter er der indtil klokken 16 "Åben Båd", hvor alle får mulighed for at få en sejltur og opleve sejlbåde og motorbåde indefra - og tale med de erfarne sejlere. Flere sejlere åbner denne dag deres skib, så du kan komme tæt på. Der er redningsveste klar også. Man kan også besøge sejlklubben, der byder på sømandsmusik igennem hele dagen - og der er også kaffe og kage. Loppemarked og salg af pølser findes også.

Klokken 10.30 starter et par andre aktiviteter.

Indtil 12 kan man prøve en tur med Sejlklubbens optimistjoller, og indtil 15 er den "Blå Base" åben, så du kan lære mere om livet i vandkanten. Basen er en flydebro med hyttefad, plancher om livet i vandkanten, krabbevædeløbsbaner og hæve/sænkenet.

Klokken 13 er der brandbiler og skumudlægning, så husk skiftetøjet. Endelig kan man mellem 10 og 14 prøve at sejle med kajak.

Er du interesseret i husbåde, kan du lokken 12.15 se en husbåd og høre om muligheden for at investere i sådan en boligform.

Dagen slutter med fest med helstegt pattegris og levende musik af "The Laalænders", der spiller irsk & skotsk folkemusik. Dette kræver dog tilmelding til marinaen på 54 93 70 56 - til et begrænset antal pladser.


Vild med vand i Blans

Også på havnen i Blans er man vild med vand 25. maj klokken 10-14.

Der vil være " bagererumssalg " på det store græsareal midt på havnen, og fritidsfiskerne har en stand, hvor børn har mulighed for at "klappe" en fisk samt se de forskellige arter, der findes i de lokale farvande.

Der er også gratis fiskehapsere til de første 100 børn.

De lokale fritidsfiskere står klar med råd og vejledning, hvis man har lyst til at starte som ny fritidsfisker eller bare ønsker nogle lokale tips.

Der kan købes øl, vand og pølser på havnen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her