cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Mik Eskestad. Polfoto

Femern

Olympisk ild tænder for Femern-håb

Normalt har atletik, fodbold og ridning ikke meget at gøre med store anlægsprojekter. Men nu har den olympiske ild tændt op under optimismen hos de tyske Femern-tilhængere.
08. april 2015 kl. 14:39

Annonce

Hamborg er blevet udpeget til officiel tysk ansøgerby til De Olympiske Sommerlege i 2024. Og det kan blive vendepunktet, der sætter ny fart i højhastighedsbaner og andre landanlæg på den tyske side.
Det skriver DR P4 Sjælland onsdag.

- Hvis vi kan planlægge, at Femern-forbindelsen står færdig inden sommeren 2024, så vil det uden tvivl være en kæmpe fordel for vores OL-kandidatur, siger Jens Asmann, der er vicedirektør for den magtfulde erhvervsorganisation Handelskammer Hamburg, til DR P4 Sjælland.

Der Nordschleswiger: OL vil veje tungt
Siegfried Matlok, der er dansk-tysk journalist på avisen Der Nordschleswiger, har fulgt Femern-processen tæt. Han er slet ikke i tvivl om, at legene kan pumpe ny kraft og fremgang i projektet.

- For Femern-tilhængerne er det her et jubel-scenarium. Det ville være fantastisk, hvis vi kunne indvie tunnelen lige inden, at De Olympiske Lege starter im der Freie und Hansestadt Hamburg, siger Siegfried Matlok til radiostationen.

Hvis Hamborg vælges som værtsby, så vil man over for Den Internationale Olympiske Komité kunne argumentere for, at Femern-forbindelsen vil kunne få blandt andet deltagere og pressefolk fra København til Hamborg på under tre timer.

Transportminister: Det bliver ikke os, der forsinker tunnelen
- Hvis det argument skal holde, så kræver det jo bare, at forbindelsen er åben inden sommeren 2024. Og det vil man rent teknisk godt kunne nå. Så det bliver ikke os, der kommer til at forsinke byggeriet, siger transportminister Magnus Heunicke (S) til DR P4 Sjælland.

Han slår samtidig fast, at det vil betyde meget for blandt andet Lolland og Falster, hvis OL afholdes kun et par timer væk. Og derfor håber transportministeren, at den tyske modstand vil lægge sig lidt.

- Hvis OL kommer til Hamborg, så ville det jo være lidt ærgerligt, at vi først åbnede forbindelsen tre måneder efter afslutningen. OL kommer jo nok aldrig så tæt på Danmark igen, så det ville da være alle tiders, hvis vi havde Femern-tunnelen på forhånd, siger Magnus Heunicke.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

Annonce