cookie-og-privatlivspolitik
Femern A/S har etableret de første 20 boliger syd for Strandholm. To gange 10 boliger, hvor der for enden af de to gange er fælles køkken, bad og toiletfaciliteter. På billedet er det design coordination manager Villads Engstrøm, Femern A/S, under en fremvisning af boligerne.
Femern A/S har etableret de første 20 boliger syd for Strandholm. To gange 10 boliger, hvor der for enden af de to gange er fælles køkken, bad og toiletfaciliteter. På billedet er det design coordination manager Villads Engstrøm, Femern A/S, under en fremvisning af boligerne.
Foto: Femern A/S

Femern

Ser på tunnelboliger med coronabriller

Skærper tilsyn med "boligforhold for vandrende arbejdskraft" - Tunnelbyggerne har udsigt til at skulle dele bad og toilet.
14. november 2020 kl. 12:45 Af John Karlsen

Annonce

LOLLAND Skærpet opmærksomhed på tilrejsende arbejderes boligforhold får Lolland Kommune til at bebude, at når der skal gives tilladelse til de kommende midlertidige boliger til dem, der skal bygge Femern Bælt- tunnelen, vil der også blive set på smittefaren i forhold til corona-pandemien.

Det bekræfter direktør Bjarne Hansen, Lolland Kommune, efter et møde i kommunens kriseberedskab i uge 45.

Her var tilsyn med "boligforhold for vandrende arbejdskraft" på dagsordenen på baggrund af, at der andre steder i landet har været udbrud blandt "vandrende arbejdskraft".

Kommunen varsler generelt en opsøgende indsats overfor de arbejdstagere, der bor tæt: Stigende smittetal og lokale udbrud giver behov for at styrke indsatsen på området.

- Så hører vi om observationer af ansatte, der bor tæt sammen, vil vi gå ud at undersøge forholdene, siger Bjarne Hansen.

Annonce

I forbindelse med det kommende tunnelbyggeri forestår opførelsen af en hel by med midlertidige boliger ved byggepladsen. Inden de kan opføres, skal kommunen se på, om de lever op til byggekrav og brandkrav.

- Men vi vil også vurdere på smitterisikoen, siger Bjarne Hansen.

Oprindeligt var det planen, at alle boliger i forbindelse med tunnelbyggeriet skulle være på 12 kvadratmeter og have eget toilet. Men siden er der reduceret i kravene, så de 20 boliger, Femern A/S har opført som "mønsterboliger" syd for Strandholm, er delt i to gange, hvor beboerne i 10 boliger skal dele toilet og bad.

- Det var ikke det, jeg var med til at forhandle os frem til, siger 3F's Femern-medarbejder, Jørgen Erik Kozak Nielsen.

Han peger netop på problemerne med delt toilet og bad som et problem i forhold til den igangværende corona-pandemi.

Annonce

- Men det er såmænd ikke, fordi jeg tror, det er ulovligt, tilføjer Jørgen Erik Kozak Nielsen.

De boliger til tunnelbyggerne, som Lalandia har forberedt sig på at kunne tilbyde, lever op til de oprindelige krav fra Femern A/S, og det samme gør dem, som Fehmarn Belt Contractors har taget i anvendelse ved Skippergården i Rødbyhavn.

Hos Femern A/S bekræftes det foreløbig bare, at der arbejdes med den problematik, corona-pandemien rejser i forhold til boligforholdene under tunnel- byggeriet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

Annonce

ANNONCE