cookie-og-privatlivspolitik
Arkivfoto
Foto: Foto©Jan Knudsen

Femern

Stort entreprenørfirma konkurs

Barslund, der har løst opgaver på Femern-byggeriet, er gået konkurs.
23. november 2021 kl. 15:40 Af David Arnholm

FEMERN BÆLT Byggefirmaet Barslund, der er en af de største jordentreprenører i Danmark, er gået konkurs.

- Det er med stort vemod, at vi må meddele, at Barslund per dags dato er erklæret konkurs, skriver det nordsjællandske firma mandag på LinkedIn og fortsætter:

- Der arbejdes på højtryk for at finde en løsning, således at byggesager og medarbejdere kan fortsætte i et nyt regi. Indtil da vil al aktivitet på byggepladserne være sat på standby.

Barslund har tidligere løst opgaver på Femern-byggeriet, men det har ikke været muligt at få oplyst fra Femern A/S, om Barslund stadig er tilknyttet projektet.

Det er de dog ikke, vurderer 3F Lolland. Faktisk har Barslund kun seks 3F-medlemmer på Lolland-Falster, hvoraf de to er lærlinge - de var tilknyttet ombygningen af Nørre Alslev Station.

Annonce

Barslund har i øvrigt også arbejdet på byggeriet af den nye Storstrømsbro. Men de opgaver blev færdiggjort for et par år siden, så konkursen får ingen betydning for Storstrømsbroen, melder pressetalsmand Christian Lemvigh.


470 medarbejdere

Barslund er grundlagt i 1980 og er en familieejet virksomhed. På koncernniveau har Barslund omkring 470 medarbejdere, og sidste år havde koncernen en omsætning på små 900 millioner kroner.

Konkursen kommer, efter at Barslund tidligere har været faretruende tæt på en konkurs. Det fortalte Henrik Krabbe, der er administrerende direktør i Barslund, i sommer til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

En stribe kostbare tvister og et svensk motorvejsprojekt, som økonomisk var kørt helt af sporet, endte med at blive en rigtig dyr omgang for Barslund.

Bare sidste år tabte Barslund på koncernniveau små 190 millioner kroner. Året før var tabet små 50 millioner kroner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

Annonce

ANNONCE