cookie-og-privatlivspolitik
Jens Albinus er sammen med sin medskuespiller Olaf Johannesen nomineret til "Årets mandlige hovedrolle". Det er første gang nogensinde, at to skuespillere er nominerede sammen til én Reumert-pris.
Jens Albinus er sammen med sin medskuespiller Olaf Johannesen nomineret til "Årets mandlige hovedrolle". Det er første gang nogensinde, at to skuespillere er nominerede sammen til én Reumert-pris.
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Gossip

Årets Reumert har første dobbeltnominering nogensinde

Arrangørerne melder om et stærkt felt af nominerede til årets Reumert-priser, selv om en enkelt pris må udgå.
04. juni 2020 kl. 13:00 Af Ritzau

Annonce

Coronakrisen har givet scenekunsten en hård medfart i starten af årets sæson, hvor flere forestillinger er blevet aflyst.

Ikke desto mindre er der et stærkt felt af nominerede til Årets Reumert 2020, den største danske pris inden for dansk scenekunst.

Det skriver arrangørerne bag prisuddelingen i en pressemeddelelse.

Arrangørerne fremhæver, at årets prisuddeling er speciel, da der for første gang nogensinde er en dobbeltnominering i årets felt.

Det er på pladsen til "Årets mandlige hovedrolle", hvor Olaf Johannesen og Jens Albinus deler en nominering.

De to mænd deler en nominering for deres fortolkning af tvillingdrengene i opsætningen af Agota Kristofs roman "Det store stilehæfte" på Husets Teater.

Derudover er årets nominerede til de ni forskellige kunstnerkategorier ligeligt fordelt mellem kønnene med 13 nominerede mænd og 14 nominerede kvinder.

Da coronakrisen har været særlig hård ved scenekunsten, som måtte lukke ned midt i sæsonen på grund af corona, vil prisen for "Året performer" udgår ved prisuddelingen.

Det skyldes, at der i sæsonen fra 2019 til 2020 ikke har været nok markante enkeltpræstationer, som har kunne skille sig ud fra selve fremførelsen af stykket.

Ved årets prisuddeling uddeles desuden "Hædersprisen". Den gives til en aktiv scenekunstner, som har bidraget til udviklingen af dansk scenekunst gennem mange år.

Juryen for årets Reumert-pris består af 12 fagfolk og kritikere, som er bosat i hele landet. Priserne bliver uddelt på Folketeateret 21. september.

Årets Reumert blev indstiftet af Bikubenfonden i 1998, og priserne blev uddelt årligt frem til 2018.

Siden da er uddelingen af Reumert-prisen blevet videreført af en række aktører inden for den danske scenekunst.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

Annonce