cookie-og-privatlivspolitik
Den afdøde skuespiller Chadwick Boseman modtager posthumt prisent for Bedste Mandlige SKuespiller ved dette års Golden Globes.
Den afdøde skuespiller Chadwick Boseman modtager posthumt prisent for Bedste Mandlige SKuespiller ved dette års Golden Globes.
Foto: Nbc Handout/Ritzau Scanpix

Gossip

Afdød skuespiller og dronningeserie dominerer Golden Globes

Afdøde Chadwick Boseman og tv-serien "The Crown" nupper større priser ved årets Golden Globes.
01. marts 2021 kl. 05:43 Af Ritzau

Den afdøde skuespiller Chadwick Boseman har natten til mandag dansk tid modtaget prisen for Bedste Mandlige Skuespiller ved dette års coronaramte Golden Globes.

Boseman modtager prisen posthumt for sin rolle i dramafilmen "Ma Rainey's Black Bottom", hvor han spiller en ambitiøs trompetist for jazzsangerinden Ma Rainey.

Skuespilleren, der er mest kendt for sin rolle i superheltefilmen "Black Panther", døde i august sidste år efter et længere kræftforløb, han havde holdt hemmeligt for offentligheden.

Prisen for Bedste Mandlige Skuespiller er blevet modtaget af hans enke, Simone Ledward Boseman.

- Han ville sige noget smukt (hvis han var her, red.). Noget inspirerende. Noget, der forstærker den lille stemme inde i os alle, der siger, at du kan, at du skal fortsætte. Jeg kan ikke formulere mig som ham, siger hun.

Annonce

Blandt de helt store vindere mandag nat kan også nævnes filmen "Nomadland" og tv-serien "The Crown".

"Nomadland" - om en kvinde, der begynder et liv som moderne nomade, efter at hun mister alt - modtager således den eftertragtede pris for Bedste Dramafilm, mens filmen instruktør Chloé Zhao modtager prisen som Bedste Instruktør.

Tv-serien "The Crown" om dronning Elizabeth II regeringsperiode var på forhånd udråbt som en af aftenens forhåndsfavoritter med hele seks nomineringer.

Serien modtager i alt fire priser for blandt andet Bedste Dramaserie, mens skuespillerne Josh O'Connor og Emma Corrin løber med priserne for Bedste Mandlige og Kvindelige Skuespiller i en tv-dramaserie.

Den danske film "Druk" af Thomas Vinterberg og Susanne Biers serie "The Undoing" var på forhånd nomineret til henholdsvis én og fire priser, men de løber ikke med nogen af priserne.

Annonce

Golden Globe bliver ofte betragtet som et slags pejlemærke for, hvordan det kommer til at gå, når de eftertragtede oscarstatuetter skal uddeles senere på året.

Nattens prisuddeling bærer tydeligt præg af den globale coronakrise.

Der er normalt en sand perlerække af stjerner til stede ved uddelingen, men denne nat bliver der i stedet via videoforbindelser stillet om til prismodtagerne, som giver deres takketaler blandt andet fra deres egne hjem.

Og i balsalen i Beverly Hills Hotel er der stort set tomt med undtagelse af nogle ganske få publikummer, der udgøres af USA's frontlinjearbejdere.

Prisuddelingen præsenteres af skuespillerne Tina Fey og Amy Poehler. De var sammen værter for showet i Los Angeles, da priserne blev uddelt i 2013 til og med 2015.

Annonce

Men i år deler de værtskabet over video fra henholdsvis New York og Los Angeles.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

Annonce

ANNONCE