cookie-og-privatlivspolitik
Privat er Christoffer Boe gift med filmklipper My Thordal, som han ofte arbejder sammen med. Sammen har parret to børn. (Arkivfoto)

2

Billeder

Privat er Christoffer Boe gift med filmklipper My Thordal, som han ofte arbejder sammen med. Sammen har parret to børn. (Arkivfoto)
Foto: Celina Dahl/Ritzau Scanpix

Gossip

Instruktør Christoffer Boe: Derfor dyrker jeg krisen

Når Christoffer Boe laver film, skriver han karakterer i dyb krise. Det gør han, fordi han mener, film er der, hvor man kan bearbejde det, som gør ondt i livet.
12. september 2021 kl. 09:00 Af Ritzau

Film og tv-serier skal meget mere end bare underholde, mener instruktør og manuskriptfortæller Christoffer Boe.

For det er i fiktionen, man kommer i kontakt med de store følelser, som man ellers kun møder få gange i livet.

- Mange af os gennemlever de fleste følelser i en lille skala hver dag. De små nederlag og sejre.

- Men gennem kunsten og filmen kan vi opleve de store og svære følelser, som udvider vores værktøjskasse, så vi bedre kan bearbejde dem, når vi møder dem i livet, siger instruktøren.

Det er også derfor, vi møder psykologen Susanne, spillet af Trine Dyrholm, kun tre uger efter, at hendes eneste datter er død, i den nye sæson af "Forhøret".

Annonce

Fordi det er krisen, som skaber den gode og interessante fortælling, mener Christoffer Boe.

- Jeg kan godt lide at fortælle de store menneskefortællinger, og det er ofte i mødet med de store følelser som sorg eller tvivl, at de bedste fortællinger bliver skabt, siger han.

Men han er også opmærksom på, at de følsomme fortællinger kan være hårde og opslidende at være til stede i.

Særligt hvis det er nogle andre, som oplever noget svært.

- Der er så mange, som har svært ved de store følelser - inklusiv mig selv.

Annonce

- Jeg har selv stor berøringsangst over for folk, som står i meget svære situationer. Fordi man bliver så selvbevidst og hurtigt kommer til at føle sig utilstrækkelig.

Derfor mener instruktøren, at man kan finde hjælp i fiktionen, fordi man her kan lære at leve sig ind i andres perspektiv, så man måske bedre kan mødes om dem i virkeligheden.

Men fordi han også godt selv er klar over, at de store følelser kan være svære at være i, har han valgt at indlejre fortællingen om krisen i en krimi i "Forhøret".

- Krimien er motoren, som får historien til at drives fremad og som pirrer og underholder folk. I sidste ende er det ikke smerten, som folk opsøger, det er det gode mysterie, hvor man vil vide, hvem fanden der står bag.

- Men krimien åbner op for at kunne tage livtag med alle de her mange følelser knyttet til tabet af en datter - vrede, sorg og selvbebrejdelse, siger instruktøren, som i 2003 debuterede med filmen "Reconstruction", der vandt prisen Caméra d'Or ved filmfestivalen i Cannes.

Annonce

Ligesom i første sæson af "Forhøret" er seriens otte afsnit hver især optaget på én lokation, hvor det hovedsageligt er Trine Dyrholm og én anden skuespiller, der er med.

Mens seriens første sæson var et eksperiment, hvor Christoffer Boe ville arbejde med serieformatet på en ny og anderledes måde, er anden sæson af "Forhøret" en mulighed for at arbejde i dybden med et serieformat, som han nu ved fungerer.

- I anden sæson er fokus gået fra mere traditionel krimi til psykologisk thriller.

- Pludselig er vores kvindelige hovedrolle selv en central del af plottet, ikke kun en observatør, og hendes profession som psykolog giver os mulighed for at undersøge nogle feminine og dybe følelser omkring sorg og fortvivlelse, siger Christoffer Boe.

I anden sæson af "Forhøret" genoptager Trine Dyrholm, Søren Malling og Ulrich Thomsen deres roller fra første sæson, mens Dar Salim, Danica Curcic, Fanny Bornedal, Pernilla August og Olaf Johannessen indtager nye roller i serieuniverset skrevet og instrueret af Christoffer Boe.

Annonce

Den driftige instruktør skriver selv de film og tv-serier, som han instruerer, med undtagelse af den fjerde film i rækken om Afdeling Q, "Journal 64", fra 2018, som er baseret på Jussi Adler Olsens bog af samme navn.

- Der er ikke nogen, der laver det, som jeg gerne vil lave, så er jeg jo nødt til at gøre det selv, siger instruktøren.

Anden sæson af "Forhøret" findes på streamingtjenesten Viaplay, hvor alle afsnittene kan ses i et hug.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

Annonce

ANNONCE