cookie-og-privatlivspolitik
Kirsten Olesen kunne søndag aften tage hjem fra Årets Reumert med prisen for Årets Kvindelige Hovedrolle. Kirsten Olesen fik prisen for sit  portræt af nazilederen Joseph Goebbels sekretær i forestillingen "Et Tysk Liv", der gik på Det Kongelige Teater.
Kirsten Olesen kunne søndag aften tage hjem fra Årets Reumert med prisen for Årets Kvindelige Hovedrolle. Kirsten Olesen fik prisen for sit portræt af nazilederen Joseph Goebbels sekretær i forestillingen "Et Tysk Liv", der gik på Det Kongelige Teater.
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Gossip

"My Deer Hunter" vinder Reumert for årets forestilling

Teaterforestillingen "My Deer Hunter" vinder prisen for årets forestilling ved Reumert-prisuddelingen.
06. juni 2021 kl. 22:55 Af Ritzau

Forestillingen "My Deer Hunter" vinder en Reumert i kategorien Årets Forestilling ved prisuddelingen søndag.

Årets Reumert, som prisen officielt hedder, bliver uddelt af en jury og dækker scenekunsten over hele Danmark.

"My Deer Hunter" har spillet på Betty Nansen Teatret og er produceret af selskabet Fix & Foxy.

Forestillingen handler om fire krigsveteraner. De er alle ramt af ptsd og kæmper for at vende tilbage til samfundet.

Det er ikke bare skuespillere, der står på scenen. Det er fire tidligere soldater, der fortæller deres egne og meget personlige historier om, hvad krig kan gøre ved et menneske.

Annonce

Ptsd (posttraumatisk stressforstyrrelse) er en psykisk lidelse, der kan ramme folk, som har været udsat for et hårdt pres gennem længere tid.

Produktionsselskabet skriver, at det har brugt filmklassikeren "Deer Hunter" som guide for stykket. Filmen handler om fire krigsveteraner fra krigen i Vietnam, der ligesom i stykket kæmper for at finde tilbage til hverdagen.

- Traumerne dukkede op som snigskytter i det evige feltkøkken hos fire ptsd-ramte soldaterveteraner. I deres flossede nerver blev lyden af en smadret tallerken til granatnedslag.

- Her fik stanken af brændt kød og synet af soldaternes selvmordsblikke virkeligheden trukket ind på scenen, så vi gøs over mødet med de levende døde. Grumt og uafrysteligt teater.

Det skriver juryen som begrundelse for, at "My Deer Hunter" vinder prisen som Årets Forestilling.

Annonce

Årets jury består af ti medlemmer. Den er sammensat på baggrund af faglige kvalifikationer, genremæssige ekspertiser og geografisk spredning.

Juryens medlemmer er eksempelvis kritikere, kulturjournalister, forskere eller undervisere, skriver kommunikationsbureauet Have i en pressemeddelelse.

Prisen for Årets Kvindelige Hovedrolle går til Kirsten Olesen for hendes portræt af nazilederen Joseph Goebbels sekretær i forestillingen "Et Tysk Liv", der gik på Det Kongelige Teater.

Årets Mandlige Hovedrolle går til Esben Smed for hans rolle som Hamlet i stykket af samme navn, som blev spillet på Det Kongelige Teater.

Maria Vinterberg vinder i kategorien Årets Instruktør for forestillingen "Mens vi venter på Godot". Stykket gik på Teatret ved Sorte Hest.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE