cookie-og-privatlivspolitik
48-årige Trine Dyrholm indtager hovedrollen som Margrethe den første, hvor hun spiller over for blandt andre Søren Malling og Jakob Oftebro. (Arkivfoto)

2

Billeder

48-årige Trine Dyrholm indtager hovedrollen som Margrethe den første, hvor hun spiller over for blandt andre Søren Malling og Jakob Oftebro. (Arkivfoto)
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Gossip

Nu løftes sløret for historisk drama med Trine Dyrholm

Det første glimt af "Margrethe den første" med Trine Dyrholm i hovedrollen er blevet offentliggjort.
19. januar 2021 kl. 14:00 Af Ritzau

Annonce

Hun har haft hovedrollen i den prisbelønnede film "Dronningen". Men nu skal den 48-årige skuespillerinde Trine Dyrholm portrættere en vaskeægte dronning.

Hun indtager nemlig rollen som dronning af både Danmark, Sverige og Norge i den kommende film "Margrethe den første". Optagelserne begyndte i marts sidste år, og nu bliver sløret for første gang løftet for en smule af indholdet.

Det sker i den første teasertrailer og plakaten, som er blevet offentliggjort.

Det er ifølge producenten første gang, at historien om kvinden, der samlede Norden til ét rige, bliver fortalt på film.

I det korte klip, der er blevet offentliggjort, ser man Margrethe den første iført krone og slør.

Annonce

Margrethe den første befinder sig i magtens centrum, da et chokerende rygte når slottets mure og stiller hende i et umenneskeligt dilemma - og her kan ét forkert valg ødelægge alt.

Margrethe den første styrer den nye union af Danmark, Norge og Sverige gennem sin adoptivsøn, kong Erik. Men da unionen er omgivet af fjender, ønsker hun at styrke Kalmarunionen ved at indgå en alliance med England.

Det skal ske gennem et ægteskab mellem kong Erik og den engelske prinsesse Philippa. Men en konspiration er undervejs, som sætter Margrete i et umuligt dilemma, der kan koste hende alt.

På rollelisten finder man foruden Trine Dyrholm også Søren Malling, Morten Hee Andersen, Jakob Oftebro, Magnus Krepper, Bjørn Floberg, Suzanne Reuter, Simon Berger og Thomas W. Gabrielsson.

Filmen er instrueret af Charlotte Sieling, som tidligere har været instruktør på danske seersucceser som "Forbrydelsen", "Borgen" og "Broen".

Annonce

Hun har også arbejdet som episodeinstruktør på store udenlandske tv-serier som "Homeland", "White Collar" og "The Americans".

"Margrethe den første" ventes at få biografpremiere i sensommeren 2021.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Historisk bymidte i Maribo… 04. marts 2021 kl. 21.37

AF: SØREN LEVIN BØCKHAUS THORMANN

Roses skal, dem der roses bør 04. marts 2021 kl. 11.30

AF: PERNILLE KRUSE PEDERSEN

Haveæstetik er vejen frem 03. marts 2021 kl. 19.31

AF: MARTIN WOUTERS

præsentation fra formanden… 03. marts 2021 kl. 09.45

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov igen 02. marts 2021 kl. 14.07

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

Annonce

ANNONCE