cookie-og-privatlivspolitik
Kim Faber og Janni Pedersen danner par både privat og professionelt.
Kim Faber og Janni Pedersen danner par både privat og professionelt.
Foto: Les Kaner/Free

Gossip

Nyhedsvært og krimiforfatter Janni P. guider til sommerlæsningen

TV2-profilen kaster sig gerne over krimier og krøniker, men napper også gerne et dameblad, hvis de ligger der.
15. juli 2020 kl. 10:00 Af Ritzau

Annonce

Normalt kender vi tv-journalisten Janni Pedersen som nyhedsvært på TV2 News, men sidste år sprang hun ud som forfatter.

Sammen med sin mand, journalisten Kim Faber, udgav de sidste år krimien "Vinterland", hvis opfølger, "Satans sommer", udkom dette forår, hvor vi endnu engang følger politikommissær Martin Juncker og hans makker, Signe Kristiansen.

Her fortæller den 52-årige tv-vært og journalist, som i øjeblikket er udlånt fra TV2 News til "Go' Morgen Danmark", hvad hun selv skal læse denne sommer:

Hvad skal du læse denne sommer?

- Jeg er i gang med Sara Maria Glanowskis "Skyggebokser," hvor man møder en kvindelig, sort verdensmester i boksning, en cop watcher-aktivist og en tidligere nynazist. Alle tre skæbner i New York og behandlet med respekt fra forfatteren. Jeg er halvvejs, og glæder mig til at få læst den færdig.

Hvad vil du anbefale til læsning på stranden?

- Jeg er altså ikke den store strandtype mere. Jeg magter det ikke, efter jeg er blevet midaldrende. Men ikke desto mindre, så gå i den lokale antikvariat, og find Maj Sjöwall og Per Wahlöös samlede værker om Martin Beck og hans kolleger.

- Hver enkelt bog kan findes i en paperbackudgave på omkring 300 sider og vejer og fylder ikke mere end god æske chokolade. Dem kan man godt mosle med i sandet.

Hvad vil du anbefale af læsning på en regnvejrsdag?

- Jeg tror, jeg ville genlæse "Verden ifølge Garp" og "Hotel New Hampshire" af John Irving og håbe, at jeg ville grine og græde lige så meget, som da jeg læste dem for første gang i starten af 80'erne.

Hvad kan du anbefale andre som et must til sommerferielæsningen? En klassiker for eksempel?

- "Huset Buddenbrooks" af Thomas Mann er et must: Skru tiden tilbage til Tyskland i midten af 1800, formentlig i Lübeck, hvor forfatteren var fra, og nyd 600 sider om en købmandsfamilies storhed og forfald over fire generationer.

Hvad vil du anbefale til læsningen i sommerhuset?

- Umiddelbart ville jeg satse på, at der lå en masse gamle dameblade eller nogle gamle Puk-bøger eller Anders And-blade eller håbe, at der var nogle venner, der havde lånt sommerhuset, der havde ladet deres bøger blive liggende.

- Ellers tror jeg, jeg ville tage nogle kogebøger med. For eksempel grillbøger og så bare lade mig inspirere til anderledes salsa og salater.

- Ellers tager jeg krimier med. Jeg tror måske, jeg vil genlæse vores gode ven Jesper Steins seks bøger. ("Uro", "Bye bye blackbird". "Akrash", "Aisha", "Papa" og "Solo", red.).

Hvilken bog skal man høre som lydbog?

- Jeg hører en del lydbøger, specielt vores krimikolleger. Jeg har stort set hørt dem alle nu.

- Jeg hører lydbog, når jeg går tur med hunden, når jeg cykler fra vores kolonihave og på arbejde - på nedsat styrke for jeg skal høre trafikken også - når jeg laver mad, og når jeg skal sove.

- Jeg vil anbefale Katrine Marie Guldagers familiekrønike, Køge-krøniken over seks bøger, hvor vi følger en dansk familien fra 1938 og frem til nu - ret skønt oplæst af Grete Tulinius.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

Annonce