cookie-og-privatlivspolitik
Komponist og direktør Bent Fabricius-Bjerre bliver her fejret - i anledning af hans 90-års fødselsdag - ved et stort show i Musikkens Hus i Aalborg, den 25. november 2014.
Komponist og direktør Bent Fabricius-Bjerre bliver her fejret - i anledning af hans 90-års fødselsdag - ved et stort show i Musikkens Hus i Aalborg, den 25. november 2014.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Gossip

OVERBLIK: Kondolencer strømmer ind efter Fabricius-Bjerres død

Bent Fabricius-Bjerre står blandt andet bag de berømte temaer til "Olsen Banden" og "Matador".
28. juli 2020 kl. 10:48 Af Ritzau

Annonce

En solstråle, et unikt menneske, en stor og folkekær komponist.

Efter at den 95-årige komponist Bent Fabricius-Bjerre er død strømmer det ind med kondolencer og hilsner på de sociale medier.

Læs et udpluk her:

Mette Frederiksen, statsminister, skriver på Facebook:

- Tak for melodierne, kære Bent. For mig er du lyden af Danmark. Du gav os melodierne til Matador, Olsen-banden og så meget mere. Vi har mistet Bent Fabricius-Bjerre. Et særligt menneske med en imponerende musikalsk karriere. Af hjertet tak. Varme tanker fra mig til dine kære. Må du hvile i fred.

Jakob Ellemann-Jensen, formand for Venstre, skriver på Twitter:

- Kære Bimme. Tak for musikken, din glæde, din ungdommelighed og for alle de mavepustere, du har givet mig gennem årene, når jeg urutineret havde paraderne nede. Jeg kommer til at savne dig, men hvor er det en smuk arv, du efterlader. Æret være dit minde.

Morten Østergaard, politisk leder for De Radikale, skriver på Twitter:

- En solstråle igennem årtier, som med let hånd over tangenterne har bragt så megen glæde for så mange. Varme tanker til Bent Fabricius-Bjerres familie, som netop har mistet ham. R.I.P, skriver han på Twitter.

Dan Rachlin, DJ og radio- og tv-vært, skriver blandt andet på Facebook:

- Igennem årene stødte jeg på ham i utallige sammenhænge. Senest for en måned siden, hvor vi gik igennem verden lige nu. Bent var levende, han elskede livet, så sig aldrig tilbage. "Man er gammel, når man ikke planlægger den næste dag". Og det gjorde Bent, levede livet fuldt ud, og 95 år er trods alt også noget.

Ellen Hillingsøe, skuespiller, skriver på Instagram:

- Farvel Bent Fabricius-Bjerre. En ægte gentleman har forladt os, og en æra er slut.

Søren Rasted, musiker og tidligere en del af gruppen Aqua, skriver på Instagram:

- Kære Bent. Tak for alt. Tak for at være min største inspiration både menneskeligt og fagligt. Du var en ægte gentleman med en utrolig sans for melodier, orkestrering og altid leveret med et helt særligt glimt i øjet. Jeg vil savne dig, men glæde mig over, at jeg fik muligheden til at lære dig og kende.

Nicolaj Koppel, pianist, tv-vært og tidligere musikchef i Tivoli, skriver på Twitter:

- Meget popmusik skrives i vand, men Bents melodier vil leve mange årtier frem. Æret være hans minde!

Thomas Helmig, musiker og sanger, skriver på Instagram:

- Den første melodi jeg lærte på klaveret var "Alley Cat", mange år senere havde jeg den store fornøjelse at indspille "Forelsket i København" med Raisa Reyes Castro. Dengang som nu tænkte jeg: Hold kæft, hvor har han dog skrevet meget fantastisk musik! Tak for det hele, Bent.

Lars Løkke Rasmussen, forhenværende statsminister og formand for Venstre, skriver på Twitter:

- Få dage efter Danmark lukkede ned drak jeg en kop kaffe med Bent Fabricius-Bjerre på en bænk i hjertet af København. Han ville ikke spærres inde; insisterede på at leve livet. Mit sidste indtryk af manden, som har været her altid og givet os alle så utroligt meget. Tak, Bent. RIP.

Bryan Rice, musiker, skriver blandt andet på Instagram:

- Sov sødt, kæreste Bent. Du har altid været en kæmpe inspiration og et eksemplarisk forbillede. Den altid dygtige, professionelle, rare, sjove og gode mand som alle nød at arbejde med. Du vil aldrig blive glemt, dine toner lever videre i os, og dit smil vil blive husket i generationer.

Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti, skriver på Twitter:

- Trist nyhed om Bent Fabricius' død. Han har været en af de HELT store! Vil altid blive husket for den overvældende mængde af musik, han har skabt - musik, som vil skabe glæde i en uendelig fremtid. Tak.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce