cookie-og-privatlivspolitik
Museum Lolland Falster laver i øjeblikket forundersøgelser på Torvet.
Museum Lolland Falster laver i øjeblikket forundersøgelser på Torvet.
Foto: Arkiv

Guldborgsund

- Det vil blive genplaceret

Omdiskuteret kunstværk er fjernet fra Torvet.
14. april 2019 kl. 08:43 Af Maria Juel Glasius

Annonce

NYKØBING Torvet er nu blevet et springvand mindre, efter at Vandkunsten i slutningen af sidste uge blev transporteret til opmagasinering under Park & Vej.

Selvom selve renoveringen af Torvet ikke er påbegyndt, er kunstværket blevet flyttet for at undgå skader i det forestående arbejde.

Egon Fischers værk vil være opbevaret, indtil kultur-, fritids- og bosætningsudvalget har fundet en ny placering. Hvornår beslutningen om det skal tages, ved formand Martin Lohse (G) ikke endnu. Han kan heller ikke endnu sige, hvor den nye placering bliver.

- Men værket vil blive genplaceret, understreger han.

- Det springende punkt er, at der skal sikres en vandtilførsel. Det giver både nogle udfordringer og begrænsninger i forhold til placeringen.

At der har været forskellige holdninger til genplaceringen blandt befolkningen er ikke en faktor, siger han. Uanset hvad skal værket have en ny placering.

- Og så er det bare fedt, at folk har en holdning til det.

I februar blev en flytning af Vandkunsten drøftet af Billedkunstrådet, og her anbefalede man kraftigt, at værkets bund, der rummer vand, også genplaceres.

- Vi mener, at værket skal genopsættes i sin intakte størrelse, som kunstneren har skabt det. For det er sådan, han i sin tid har valgt at udføre værket, sagde formand Kristoffer Glyholt dengang til Folketidende.

- Vi har formodninger om, at han har lavet noget forarbejde og undersøgt forskellige forhold i Nykøbing forud for værket. Hans fortolkninger har været med i overvejelserne bag værket, og det er magtpåliggende for os at beskytte det, og det går ind over ophavsretten.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce