Annonce
Guldborgsund

- Hul i grænsekontrol er grund til Stram Kurs-valg

På Gedser Bodega i Langgade er "Luffer", Jim Rasmussen og Arne Christiansen ikke i tvivl om, hvad der fik 53 af byens 859 vælgere til at sætte kryds ved Rasmus Paludans parti. Foto: Anders Knudsen

Problemer med grænseoverløbere fik rekord mange Gedser-vælgere til at stemme på Stram Kurs ved folketingsvalget, mener tre vælgere

Titlen som landets "strammeste by" tilfaldt i sidste uge Gedser, da 6,2 procent af de lokale vælgere satte kryds ved partiet Stram Kurs ved folketingsvalget. På ingen andre afstemningssteder i Danmark opnåede partiet procentuelt så høj en tilslutning.

Valgforsker Kasper Møller Hansen vurderede lørdag her i avisen, at en del af forklaringen ligger hos tidligere Dansk Folkeparti-vælgere, der er rykket til højre. Men for valgforskeren er det stadig en gåde, hvordan stemmerne nåede op på 6,2 procent, der ligger langt over andre afstemningssteders resultater.

På Gedser Bodega i Langgade er de tre lokale vælgere "Luffer", Jim Rasmussen og Arne Christiansen dog ikke i tvivl om, hvad der fik 53 af byens 859 vælgere til at sætte kryds ved Rasmus Paludans parti, der vil sende de fleste udlændinge ud af landet.

- Det er da fordi, vi i Gedser kan se, hvordan det hver dag vælter ind med grænseoverløbere, som grænsekontrollen ikke stopper. De marcherer lige forbi politi og toldere og bliver samlet op af en minibus lidt nord for byen. Det er sådan noget, der får folk til at stemme Stram Kurs, mener "Luffer" og tilføjer:

- Af og til ringer vi til politiet og siger, at nu er der igen en gruppe, der er gået i land fra færgen uden at blive stoppet. Så kommer politiet og henter dem oppe ved brandstationen. Men mange får lov at gå uhindret ind i landet.

"Luffer" satte selv sit kryds ved Socialdemokratiet, som han har gjort ved alle valg.

- Det er mit parti. De kæmper for arbejderen, fastslår "Luffer", der er pensioneret tjener og produktionschef.

Hans sidemand Jim Rasmussen er enig i observationerne om grænseoverløberne, og han har sat sit kryds ved Dansk Folkeparti.

- Jeg tror stadig på, at det er DF, der bedst kan klare det med grænsekontrollen. Men der er mange, der har mistet tålmodigheden med DF, fordi partiet ikke gik i regering efter valget i 2015, mener Jim Rasmussen, der er førtidspensioneret elektriker.

Bartender og montør Arne Christiansen mener også, at der er et stort problem med grænseoverløbere, og det har fået ham til at sætte kryds ved Stram Kurs.

- Rasmus Paludan siger det samme, som Glistrup sagde i sin tid. Det var ikke løgn, men vi hørte bare ikke efter. Vi skal have dem ud nu. Jeg stemmer også Stram Kurs, fordi der skal laves noget ballade. De gamle svin i Folketinget hytter kun sig selv med lønforhøjelser, der betales af os, der går på arbejde. At stemme på Rasmus Paludan er for mig som at stemme på Jacob Haugaard (komiker, der kom i Folketinget som løsgænger i 1994, red.). Det er for at vise, at der er noget galt, siger Arne Christiansen.

På landsplan fik Stram Kurs 1,8 procent af stemmerne og blev dermed ikke valgt ind i Folketinget.

I Gedser gik 6,2 procent af de afgivne stemmer ved folketingsvalget i sidste uge til det stærkt islamkritiske parti Stram Kurs. Det gør Gedser til landets "strammeste by" og svarer til, at Stram Kurs havde fået 10-11 mandater i Folketinget, hvis resten af landet havde stemt som i Gedser.
859 vælgere stemte i Gedser Idræts- og Medborgerhus 5. juni.
Socialdemokratiet fik 33,3 procent af stemmerne. Dansk Folkeparti fik 20,2 procent af stemmerne. Venstre fik 13,2 procent af stemmerne. Stram Kurs fik 6,2 procent af stemmerne. Nye Borgerlige fik 2,9 procent af stemmerne.

  • På Gedser Bodega i Langgade er "Luffer", Jim Rasmussen og Arne Christiansen ikke i tvivl om, hvad der fik 53 af byens 859 vælgere til at sætte kryds ved Rasmus Paludans parti. Foto: Anders Knudsen
Annonce
112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Annonce
Annonce
Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp