Annonce
Guldborgsund

- Selvfølgelig får Nykøbing en revy i år

- Jeg har fået nogle gevaldige lussinger. Men opbakningen lokalt er fantastisk, så humøret er fint. Og selvfølgelig skal Nykøbing have en revy her i 2021 og i fremtiden, siger revychef Mickey Pless. Foto: Claus Hansen

For Mickey Pless gælder en frist 1. marts. Senest på det tidspunkt afgør han, hvordan og hvor Nykøbing Revyen 2021 skal gå over scenen

NYKØBING - Der skal ikke være nogen tvivl om, at jeg økonomisk har siddet - og sidder - med en vis legemsdel i vandskorpen. Som det ser ud, skal jeg vist blive 90 år, før jeg kan gå på pension ... Men humøret er fint. Og det bliver under ingen omstændigheder mig, der kommer til at lukke Nykøbings revy! Selvfølgelig får byen sin revy i år.

Sådan lyder det med kraftigt eftertryk fra Mickey Pless, revydirektør i Nykøbing, midt i en langvarig rutsjebanetur af begrænsninger og corona-meldinger - nogle gange modstridende - men også muligheder.

De sidste har Mickey Pless gennem hele den ekstreme periode haft blik for - uden at ville læne sig op af den efterhånden luvslidte kliche om at se muligheder i stedet for begrænsninger.

For begrænsningerne har ikke været til at overse og er ubetinget mærkbare og voldsomme. Faktisk har Pless været en uhyre travl direktør for en revy - som ikke er kommet på scenen.

Revydirektøren er meget taknemmelig og glad for på nuværende tidspunkt at have solgt cirka 13.000 billetter til revy 2021. Foto: Claus Hansen

Taknemmelig

2020 bød på aflysning og selvfølgelig anstrengt økonomi trods lønkompensation.

For uden forestilling heller ingen indtægt til direktøren.

Han var og er ikke omfattet af støtteordninger.

- Vi får næsten utvivlsomt også en økonomisk lussing i den kommende sæson. Men der bliver altså en revy - hvor er så stadig et åbent spørgsmål. Men det bliver i Nykøbing, fastslår Mickey Pless, som arbejder ikke bare med plan a og b men også med alternativer længere fremme i alfabetet.

- Det har da i den grad været op ad en meget stor bakke, siden jeg overtog revyen. Men opbakningen har været mindst tilsvarende stor. Det gælder både fra personale, samarbejdspartnere, kommune og ikke mindst publikum. Helt overvældende - og jeg er meget taknemmelig, siger direktøren, som kan glæde sig over, at der på nuværende tidspunkt er solgt cirka 13.000 billetter til revy 2021.

Imens afventer han og alle andre udviklingen. Ingen ved hvornår og hvordan restriktionerne lettes, opretholdes - eller skærpes.

For Mickey Pless gælder en frist 1. marts. Senest på det tidspunkt afgør han, hvordan og hvor Nykøbing Revyen 2021 skal gå over scenen.

- Der er en række praktiske aftaler, der skal på plads, så vi kan have den planlagte premiere 10. juni. Det gælder også i forhold til forhåndsbookinger, og hvor og hvordan det i det hele taget skal foregå, forklarer Mickey Pless.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Færre pladser

Nykøbing Teater er - naturligvis - revyens hjemsted og på den måde også en given "plan a".

- Men jeg er også meget bevidst om, at netop Nykøbing Teater er et meget svært sted at gennemføre revy-arrangementerne i forhold til diverse restriktioner. Det må vi forholde os til. Der er altså ikke truffet beslutning endnu, understreger Mickey Pless.

Til gengæld har han - uanset hvor i Nykøbing der skal spilles - truffet en beslutning, som også umiddelbart har konsekvenser for revyen som forretning.

- Der har tidligere været 629 pladser på Teatret til revy. Nu drosler vi ned til 450 pladser pr forestilling. Det skal være trygt for tilskuerne. Men det har selvfølgelig økonomiske konsekvenser. Vi dykker fra cirka 30.000 gæster til omkring 21.500 i perioden til frem til sidste revydag 21. august, siger Mickey Pless og fortsætter:

- Noget kan vi så forhåbentlig hente ind ved måske at lave forestillinger om tirsdagen og dobbelte lørdags-forestillinger. Det kan blive virkelig hårdt arbejde for skuespillere og øvrigt personale - men også her har jeg mødt en utrolig opbakning og vilje til at være fleksible. Alle vil simpelthen bare gerne lave en god revy.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Har lært meget

Han har i denne uge også lavet forberedelser til scenografien. En mildest talt udfordrende opgave i betragtning af, at scenografen ikke ved, hvilken scene der skal laves scenografi til ...

- Men vi har jo sådan set ikke haft andet end udfordringer. Det har været hårdt selvfølgelig. Men uden at lyde lalle-optimistisk, så har jeg lært utroligt meget i denne periode. VI kommer styrket ud på den anden side - og så længe jeg kan vågne med et smil om morgenen, er det indsatsen værd. Målet er klart: Vi skal lave revy i år. Det skal været trygt for publikum. Og Nykøbing Revyen skal selvfølgelig overleve fremover, siger Mickey Pless.

- Det eneste, der i givet fald vil kunne stoppe revyen i år, er en total nedlukning til sommer. Og det har jeg meget svært ved at se for mig. Men jeg kan da så i øvrigt godt undre mig over, at man ikke fra myndighedernes side gør sig nogle flere forestillinger om, hvordan og i hvilket tempo man i givet fald vil lempe restriktionerne i takt med, at vaccinationerne rulles ud. Via samarbejdet i Revydanmark og det såkaldte sektorpartnerskab med andre i underholdningsbranchen har vi haft møder med myndighederne og stillet spørgsmål - men foreløbig uden klare svar. Det håber og tror jeg selvfølgelig på, at vi får snart - uanset at de nuværende restriktioner forlænges, forklarer Mickey Pless.

- Vi har planer, som kan dække stort set alle eventualiteter. Revyen har i øvrigt 110 års jubilæum i 2022. Det bliver ikke mig, der kommer til at stå i historien som ham, der lukkede revyen, understreger han igen.

  • - Jeg har fået nogle gevaldige lussinger. Men opbakningen lokalt er fantastisk, så humøret er fint. Og selvfølgelig skal Nykøbing have en revy her i 2021 og i fremtiden, siger revychef Mickey Pless. Foto: Claus Hansen
  • Revydirektøren er meget taknemmelig og glad for på nuværende tidspunkt at have solgt cirka 13.000 billetter til revy 2021. Foto: Claus Hansen
Annonce
112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Annonce
Annonce
Lolland

De er blandt Danmarks bedste

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp