cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Pressefoto, arkivfoto

Guldborgsund

Blåt Flag er måske på vej tilbage

Guldborgsund Kommune har ikke været med i Blåt Flag-ordningen siden kommunesammenlægningen.
19. juli 2019 kl. 14:30 Af Birgitte Grønning

Annonce

GULDBORGSUND Siden kommunesammenlægningen har det været en politisk beslutning i Guldborgsund Kommune, at man ikke vil bruge penge på at være med i Blåt Flag-ordningen.

De blå flag ved strandene signalerer, at vandet er rent, og at stranden lever op til en lang række standarder, som den internationale ordning kræver. I 45 lande i primært Europa vajer flaget, og nu kommer det måske også tilbage i Guldborgsund, hvis det står til formand for teknik, miljø og ejendomsudvalget Peter Bring-Larsen (G).

- Flere har efterlyst flaget, og jeg synes, at det er vigtigt, at vi sender et klart signal til vores turister om alt det gode, vi har at tilbyde. Når vi har så fine strande, skal vi også vise det, og jeg tror ikke, at der er ret mange, der finder ind på kommunens hjemmeside efter oplysningerne.

- Personligt mener jeg, at det er en god idé at få det blå flag tilbage, prisen skræmmer mig absolut ikke, og jeg vil tage det op i udvalget efter sommerferien, siger Peter Bring-Larsen.

I kommunens forvaltning er det dog miljøtekniker Vicki Wellendorph Winsløvs anbefaling, at kommunen fortsætter med sine egne informationer om det rene badevand, som har EU's fineste anerkendelse, "excellent".

Læs mere i Folketidendes papiravis fredag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Myndighederne med hovedet i busken 21. august 2019 kl. 16.09

AF: FREDDI HANSEN

"Ugeavis lagt for had" 20. august 2019 kl. 21.02

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

Annonce