cookie-og-privatlivspolitik

3

Billeder

Politikerne tog kampen op mod de unge i computerspillet Counter Strike, hvor man i hold skal skyde hinanden, indtil der ikke er flere spillere tilbage på banen.
Foto: Andreas Johansen

Guldborgsund

Borgmesteren blev skudt af de unge

Fem prominente lokalpolitikere tog kampen op mod en flok unge i et computerspil
14. august 2019 kl. 14:40 Af Andreas Johansen

Annonce

NYKØBING - Er der nogen, der skal have det sidste stykke pizza, før jeg flytter dem? Det er jo e-sport, det her, vi skal ikke have politikerne til at tro, at vi bare sidder og spiser junkfood hele dagen, råber Dennis Henriksen ud i det store lokale, hvor skærmene lyser ind i de dybt koncentrerede ansigter på dagens kombattanter, der om under en time skal spille computer mod en håndfuld fremtrædende lokale politikere anført af borgmester John Brædder (G).

Scenen er sat i ungdomsskolens computerlokale, hvor en gruppe udsatte unge i snart et halvt år har mødtes hver torsdag aften for at være fælles om at spille på computer eller spillekonsol. Men tilbuddet nærmer sig sin foreløbige afslutning, da der ikke er fundet penge til det efter august. Derfor har holdet bag det hele, bestående af Pernille Alexandersen og e-sports-træner Dennis Henriksen, valgt at give politikerne chancen for at opleve, hvad det er, de udsatte unge elsker så meget.

Med pizzaerne forvist til et af de andre lokaler ankommer ungdomsholdets modstandere drypvis frem mod klokken 18. Simon Hansen (S) forudser en svær kamp.

- Jeg har aldrig spillet sådan noget her før, så det bliver en udfordring. Men jeg ved, at Ole (V) (K. Larsen, red.) har spillet computer før, så jeg sætter min lid til ham, siger Simon Hansen.


Satser på sejr

På den modsatte side af bordet sidder de fem udvalgte fra ungdomsholdet. De har trænet siden holdet startede i marts, og da de fik tilbuddet om at spille mod politikerne, sagde de ikke nej.

Og selvom de anerkender, at det er nogle dygtige mennesker, der skal være modstanderne i tirsdagens computerkamp, er der ikke den store tvivl om udfaldet.

- Vi har øvet os rigtig meget, og vi får helt sikkert politikerne til at svede. De får røv, for at sige det på godt dansk, siger en selvsikker Erik Poulsen, før han tager hovedtelefonerne på igen og spiller videre.

Counterstrike er et ganske simpelt spil. Det handler om at skyde modstanderen, og oftest vinder man, hvis man er sidste mand på benene. Træner Dennis Henriksen peger på en planche og forklarer de forvirrede folkevalgte, hvad det går ud på.

- Så planter man bomben på "B", fortæller han, mens politikerne ser en smule modløse ud.

Der er mange ting at huske, før kampen starter. John Brædder, Ole K. Larsen (V), Simon Hansen, René Christensen (DF) og Bente Lerche-Thomsen (Ø) sætter sig til rette foran skærmene, og der går ikke længe, før de får knappet dåsesodavand op og råber ind i mikrofonerne:

- Jeg kunne godt bruge noget hjælp herude på slagmarken, der er mange, der skyder på mig, lyder det fra Simon Hansen, sekunder før han bliver skudt af en af de unge.

Som borgmester er det selvfølgelig John Brædder, der har fået æren af at være holdkaptajn for politikernes hold. Der er god stemning, selvom det ligner en spillemæssig massakre i cyberspace, hvor ungdomsholdet spiller med den ene hånd på ryggen og stadig fører stort. Spillerne ler - om det er ad eller med politikerne er svært at vurdere.

- Jeg kan egentlig godt se, hvordan man kan blive afhængig af computerspil. Det er sjovt! Og det er ikke hver dag, man får lov at nakke nogen, griner borgmesteren, adspurgt om oplevelsen med spillet.

Underviser Dennis Henriksen, der har haft en time med sine nye elever fra rådhuset, er imponeret.

- Lad mig sige det sådan her: Jeg tror ikke, jeg har haft nogle elever før, der har forbedret sig så meget her i løbet af en time. Men igen, niveauet er selvfølgelig noget andet, end jeg er vant til, fortæller Dennis Henriksen.

Ungdomsholdet tager dog alligevel en forholdsvis sikker sejr på 16-5 over politikerne, uden egentlig at prøve det store, forstår man mellem linjerne. Borgmester John Brædder er dog godt tilfreds - nederlaget til trods.

- Vi blev spået et nederlag på 16-0, og vi ender med at få fem point, så det er jeg rigtig godt tilfreds med. Vi har jo både en højre- og venstrefløj, men der sidder jeg jo heldigvis lige i midten, så det kan godt være en udfordring. Det er jo, som det plejer at være i politik - vi løber alle hver vores vej og glemmer at snakke sammen, udtaler John Brædder og griner.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce