cookie-og-privatlivspolitik
Der er alt for god plads i Gedser Marina, som mangler cirka 1.500 af de 5.500 til 6.000 sejlere, der plejer af besøge havnen. Tabet kan ikke nå at indhentes, vurderer havnefoged Gerhard Kähler.
Der er alt for god plads i Gedser Marina, som mangler cirka 1.500 af de 5.500 til 6.000 sejlere, der plejer af besøge havnen. Tabet kan ikke nå at indhentes, vurderer havnefoged Gerhard Kähler.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Der er for god plads i lystbådehavnen

- Gudskelov er vi jo en kommunal virksomhed, så vi går ikke rabundus. Men jeg føler med de private virksomheder, der er underlagt disse regler. Den er streng, fastslår havnefoged.
20. juli 2020 kl. 10:34 Af Birgitte Grønning

GEDSER Der er i disse dage god plads i lystbådehavnen i Gedser.

Alt for god plads, hvis man spørger havnefoged Gerhard Kähler.

- Vi mangler cirka 1.500 af de 5.500-6.000 sejlere, der normalt besøger os. Det er et mareridt for vores havne, og vi når ikke at komme op på det normale niveau, konstaterer han.

Det er corona-nedukningen af havnene og reglen om, at udenlandske sejlere skal booke seks overnatninger ad gangen, der er grunden til, at mange bliver hjemme denne sommer.

- Gudskelov er vi jo en kommunal virksomhed, så vi går ikke rabundus. Men jeg føler med de private virksomheder, der er underlagt disse regler. Den er streng, fastslår Gerhard Kähler, som efter coronaoplukningen 15. juni har indrettet havnens faciliteter, så der passes godt på gæsternes sundhed.

Annonce

Det betyder blandt andet ekstra udsugning, håndsprit og papirhåndklæder i køkken- og baderum. Og rengøringen er fordoblet fra to til fire daglige timer.

- Hvis der bliver en ny bølge af corona, bliver det i hvert fald ikke her, den blomstrer op, forsikrer Gerhard Kähler, som melder, at de sejlere, der er i havnen, opfører sig helt corona-fornuftigt.

- De er meget forsigtige og overholder alle regler, lyder hans vurdering.


Ligegyldighed hersker

Det mener havnefogeden til gengæld ikke, at mange af de turister, han har mødt på sin ferie i det jyske, gør.

Han har blandt andet besøgt det meget populære Blovbjerg Fyr på den jyske vestkyst, hvor det var så som så med corona-afstanden.

Annonce

- Folk står på nakken af hinanden og tager ingen som helst hensyn. Der hersker en ligegyldighed, der gør mig vred og frustreret. Hvad nytter det, at virksomheder i hele Danmark har lukket ned med store omkostninger til følge, hvis folk nu løber hovedløst rundt? spørger Gerhard Kähler, som frygter en ny corona-bølge.

Det er i øjeblikket flest tyskere i Gedser Lystbådehavn, selv om de tyske lystsejlere skal reservere mindst seks overnatninger, hvis de vil holde sejlerferie i Danmark.

Foreningen af Lystbådehavne I Danmark har, siden reglen blev indført, protesteret, men den gælder fortsat for de fleste udenlandske sejlere.

Undtaget er sejlere, der kommer fra Slesvig-Holsten, Skåne, Halland og Blekinge og senest Norge, hvor kravet om de seks overnatninger i Danmark blev ophævet fra 4. juli.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE