cookie-og-privatlivspolitik

Guldborgsund

Det ser sort ud for Middelaldercentret

Turisterne svigter Middelaldercentret, som ikke overlever på længere sigt uden ekstra kommunal støtte.
15. april 2009 kl. 13:04 Af folketidende.dk (support@pro2.dk)

Annonce

Middelaldercentret i Sundby L. har alvorligt ondt i økonomien.

I år måtte centret bede om et ekstraordinært tilskud på en million kroner fra Guldborgsund Kommune. Og i en redegørelse til politikerne i Økonomiudvalget er de økonomiske prognoser for fremtiden dystre.

- Jeg har ikke fantasi til at se, at vi kan køre uden et øget tilskud. Så må de kommunale politikere forholde sig til, om det skal være det fyrtårn for hele kommunen, ja hele landsdelen, som det er. For hvis man siger nej til at øge tilskuddet, så ryger centret ind i ond cirkel. Så er vi under afvikling, siger John Brædder, formand for bestyrelsen for Middelaldercentret og byrådsmedlem i Guldborgsund Kommune.

Den dårlige økonomi primært skyldes en ting: Nemlig at de besøgende bliver væk. Besøgstallet har været faldende - og nåede sidste år et historisk lavt niveau på 50.500 besøgende. Og når billetindtægterne dækker 60 procent af budgettet, og der samtidig truer gammel gæld, øgede kassekreditter og et bortfald af støtte fra Feriefonden, er den økonomiske fremtid dyster.

Men centret skal ikke regne med ekstra økonomisk støtte fra Guldborgsund Kommune. Både borgmester Kaj Petersen(A) og viceborgmester Edvard Traberg (V) afviser at hæve den kommunale støtte. Og et enigt økonomiudvalg er af samme opfattelse.
- Vi støtter i fovejen med over en million kroner om året, så centret må klare sig eller skære til, lyder det fra borgmesteren.

Læs hele sagsfremstillingen herKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

endnu engang efterspørgsel… 14. februar 2019 kl. 14.38

AF: MARTIN WOUTERS

kommune har arbejdet 1 år… 13. februar 2019 kl. 15.26

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget svigter den… 10. februar 2019 kl. 21.35

AF: MARTIN WOUTERS

så kom tegninger i avisen:… 09. februar 2019 kl. 09.49

AF: MARTIN WOUTERS

800 bolinger i sundet ????? 07. februar 2019 kl. 14.08

AF: BENT HANSEN

Flere danske film vises i… 05. februar 2019 kl. 11.47

Annonce