cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Colourbox, arkivfoto

Guldborgsund

Ekspert: Påskeferie i sommerhus er forsvarligt

Statsministeren og professor i eksperimentel virologi giver grønt lys til påskeferie i sommerhus, hvis man stadig overholder corona-reglerne.
26. marts 2020 kl. 18:10 Af Birgitte Grønning

Annonce

SYDFALSTER Feriehusudlejerne i Marielyst holdt vejret, da statsminister Mette Frederiksen (S) mandag på et pressemøde sagde, at danskerne skal blive hjemme i påskeferien.

Meldingen fik Feriehusudlejernes Brancheforening til at skrive direkte til statsministeren og efterlyse et klart svar: Er det lovligt eller ej at tage i sommerhus i disse corona-tider Tirsdag aften kom svaret fra Mette Frederiksen på Facebook:

- Da vi i går forlængede nedlukningen af Danmark til anden påskedag, kom det måske lidt til at lyde som om, at man slet ikke må tage i sommerhus. Har i hvert fald fået en del spørgsmål til det efterfølgende. Jeg forstår godt, at folk gerne vil ud, hvor der er mere natur. Og jeg ved, det er hårdt at være hjemme - at skulle arbejde samtidig med, man passer børn. Situationen stiller store krav til os alle. Derfor har vi ikke forbudt folk at køre i sommerhus, skriver Mette Frederiksen og fortsætter med et konkret budskab:

- Drop den store påskefrokost med hele familien. Udsæt besøgene hos venner og familie, selvom man ikke har set dem i lang tid. Og undgå at rejse for meget rundt til nye steder.

De mange, der er blevet i tvivl om coronafaren ved en tur i sommerhus, får grønt lys fra Allan Randrup Thomsen, der er professor i eksperimentel virologi på Københavns Universitet. I et interview med Danmarks Radio kalder han det forsvarligt at tage i sommerhus.

- Hvis man sørger for at holde den distance, som man skal til naboerne, og sørger for at have en god hygiejne, så er der sådan set ikke noget i vejen med at være i sommerhus, siger han til DR og opfordrer til, at man undgår kollektiv trafik på turen og køber ind hjemmefra.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce