cookie-og-privatlivspolitik
Der var søndag en meget lang kø til isbutikken, men i skyggen fra træet underholdt Kim Sjøgren med violinen.
Der var søndag en meget lang kø til isbutikken, men i skyggen fra træet underholdt Kim Sjøgren med violinen.
Foto: Maria Glasius Lange

Guldborgsund

En gammel ven takkede af

Søndag sluttede to sæsoner med is fra Jørgen Lydolph. Han lukker nu sin butik.
21. september 2020 kl. 15:44 Af Maria Glasius Lange

Annonce

NYKØBING Midt på eftermiddagen havde flere stået i kø i en time, før det blev deres tur til at få en sidste vaffelis fra Jørgen Lydolph. Heldigvis skinnede solen, og tonerne fra Kim Sjøgrens violin nåede ned til de bagerste i rækken.

Men for mange var søndag også en trist dag.

- Jeg er meget ked af, at han stopper. Der er en grund til, at han har haft så mange faste kunder. Han motiverer folk til at komme tilbage. Tidligere på sommeren var jeg forbi med mine sønner klokken 19.30. Selv så sent var der stadig omkring 35 i kø, siger Lene Winther.

På en bænk foran isbutikken nød Katy Holmvard solens lune septemberstråler med veninden Jane Svensson. Da Lydolph havde butik i Nakskov, boede Katy Holmvard der også. Og ved et mindre tilfælde flyttede hun til Nykøbing, da han gjorde det samme.

- Hvis han flytter, er jeg jo nødt til at gøre det samme, siger hun med et let smil.

- Han har en evne til at få folk til at komme igen. Mange fra Hellerup og Gilleleje kommer hertil for ham, og når de nu er her, må de jo leje et sommerhus og tilbringe et par dage her. Han får simpelthen turister til byen. Så jeg har svært ved at forstå kommunen. Havde de været lidt venlige, havde de givet ham en p-plads med hans nummerplade på, siger hun.

Normalt kommer de jævnligt forbi for en is, men denne søndag var det både for isen, for at sige farvel og for Kim Sjøgrens skyld. Flere gæster havde medbragt en festivalstol og placeret den i solen for at nyde en lille koncert.

Kim Sjøgren kender Jørgen Lydolph fra hans tid i Hellerup. De to har kendt hinanden i snart 40 år, og Sjøgren var en flittig gæst i isbutikken, forklarer Lydolph.

Han ærgrer sig over, at situationen er endt, som den nu engang er. Og han har ingen intentioner om at åbne en ny butik i Guldborgsund Kommune, forklarede han et par dage inden sin sidste åbningsdag.

Og det ærgrede flere af stamgæsterne.

- Kommunen vil gerne være erhvervsvenlig, og så ender man med denne situation for en dum p-plads. Rigtig mange er kommet for at sige farvel. Deriblandt mange stamgæster. Han tilhører en generation, der taler med sine kunder. Det er ikke meget butikspersonale, der har tid til det i dag. At møde ham er ligesom at møde en gammel ven, siger Leif og Bente Petersen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.23

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce