cookie-og-privatlivspolitik
Ivan Pejcic har bygget sin egen online-butik op fra bunden - Brusha, der sælger tandpasta og tandbørstehovedet på abonnementsbasis. Forretningen har været online i en uge nu, fortæller 25-årige Ivan Pejcic.

3

Billeder

Ivan Pejcic har bygget sin egen online-butik op fra bunden - Brusha, der sælger tandpasta og tandbørstehovedet på abonnementsbasis. Forretningen har været online i en uge nu, fortæller 25-årige Ivan Pejcic.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Flyttede hjem for at følge drømmen

25-årige Ivan Pejcic rykkede til Nykøbing for at blive iværksætter.
12. juni 2021 kl. 12:39 Af Andreas Johansen

NYKØBING Hvis drømmen om at realisere visionerne trækker tilstrækkelig meget i en, så er der ikke andet at gøre end at få det til at fungere - på en eller anden kreativ facon.

De kreative behov for at starte egen virksomhed trækker hårdere i Ivan Pejcic, end den gør i mange andre.

Derfor valgte han at bytte et værelse på Amager og et studie i København ud med børneværelset hjemme hos mor og far i barndomsbyen Nykøbing.

- Man bliver jo nødt til at ofre sig for at opnå de ting, man allerhelst vil. Så jeg måtte vinke ikke farvel, men flytte fra vennerne og det liv, jeg havde i København, for at realisere min drøm, forklarer 25-årige Ivan Pejcic, Folketidende har sat i stævne hos Business Lolland-Falster, der har hjulpet den unge iværksætter med at gøre drømmen til virkelighed.

Ideen er egentlig ganske simpel: Ivan og hans gode ven glemte i deres travle hverdag som studerende ofte at købe tandpasta.

Annonce

Det inspirerede Ivan Pejcic til at starte butikken, der endte med at hedde Brusha.

- Det er simpelthen en abonnementsordning på tandpasta og tandbørstehoveder. Jeg har fået fremstillet disse her helt særlige tandbørster, som er en mellemting mellem en klassisk tandbørste og en elektrisk en af slagsen, en masse tandbørstehoveder og rigtig megen tandpasta, forklarer den unge iværksætter og smiler.


Gik i luften

Forretningen gik online sidste onsdag, og salget er så småt gået i gang.

- Venner, familie og bekendte har været søde at købe lidt, så det er dejligt. Og de har heldigvis også kun haft positiv feedback at melde ind med, så det er jeg rigtig glad for. Men jeg kan også se på statistikken, at der er folk fra andre landsdele, hvor jeg ikke kender nogen, der har været ind at kigge eller lægge en ordre, og det synes jeg er rigtig fedt, forklarer Ivan Pejcic.

Indtil videre har beslutningen om at flytte fra Amagerbro til Nykøbing og børneværelset for at satse det hele på, at Brusha bliver en succes, været det hele værd for den entreprenante unge mand.

Annonce

Han er glad for at være hjemme blandt velkendte ansigter.

Men også den hjælp, han har fået fra Business Lolland-Falster, er noget af det, der har gjort turen hjem til Nykøbing til en succes.

- Det startede faktisk med, at jeg bare søgte lidt rundt efter noget sparring. Så fik jeg så fundet ud af, at Nicolaj (Sand, red.) arbejdede med den slags, og så tog jeg kontakt til Business Lolland-Falster. Og så tog det ene lidt det andet, og jeg endte med at få rigtig megen hjælp med en masse af de ting, man går og arbejder med, når man skal have produceret produkter og lavet en webshop, forklarer Ivan Pejcic.


En fornøjelse

Nicolaj Sands visitkort fortæller, at han er forretningsudvikler med speciale i "startups" - altså nye virksomheder, som man ville sige det, hvis man ikke var en del af branchen.

Han ser et stort lys i den 25-årige iværksætter.

Annonce

- Det er en fornøjelse, når en ung, passioneret mand kommer ind ad døren og har lyst til at udfordre giganterne med sit produkt. Hos Business Lolland-Falster er Ivan en del af ungeindsatsen, kaldet Startup Lab, hvor Ivan blandt andet har været med på et udviklingsforløb hos Erhvervshus Sjælland, har haft gratis kontorplads med løbende sparring på Slotsbryggen i Nykøbing og har været en del af det kreative miljø hernede, forklarer Nicolaj Sand.


Giver frihed

De første ordrer er allerede trillet ind, og papkasser med specialproduceret tandpasta og tandbørster fylder på ungdomsværelset.

Ivan Pejcic har altid haft en drøm om at starte sin egen virksomhed og har da også givet sig i kast med det før - men ikke i en skala som denne gang:

- At rykke til Nykøbing frigiver bare en masse midler, som jeg så kan sætte i at få denne her virksomhed til at fungere. Det er dyrt at bo i København, og hvorfor skulle man ikke kunne lave en online-virksomhed, der vokser sig stor og stærk på Falster?KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

AF: JOHN WENNERWALD

Dronning over alle 03. oktober 2021 kl. 22.46

Annonce

ANNONCE