Annonce
Guldborgsund

Flyttede hjem for at følge drømmen

Ivan Pejcic har bygget sin egen online-butik op fra bunden - Brusha, der sælger tandpasta og tandbørstehovedet på abonnementsbasis. Forretningen har været online i en uge nu, fortæller 25-årige Ivan Pejcic. Foto: Claus Hansen

25-årige Ivan Pejcic rykkede til Nykøbing for at blive iværksætter.

NYKØBING Hvis drømmen om at realisere visionerne trækker tilstrækkelig meget i en, så er der ikke andet at gøre end at få det til at fungere - på en eller anden kreativ facon.

De kreative behov for at starte egen virksomhed trækker hårdere i Ivan Pejcic, end den gør i mange andre.

Derfor valgte han at bytte et værelse på Amager og et studie i København ud med børneværelset hjemme hos mor og far i barndomsbyen Nykøbing.

- Man bliver jo nødt til at ofre sig for at opnå de ting, man allerhelst vil. Så jeg måtte vinke ikke farvel, men flytte fra vennerne og det liv, jeg havde i København, for at realisere min drøm, forklarer 25-årige Ivan Pejcic, Folketidende har sat i stævne hos Business Lolland-Falster, der har hjulpet den unge iværksætter med at gøre drømmen til virkelighed.

Ideen er egentlig ganske simpel: Ivan og hans gode ven glemte i deres travle hverdag som studerende ofte at købe tandpasta.

Det inspirerede Ivan Pejcic til at starte butikken, der endte med at hedde Brusha.

- Det er simpelthen en abonnementsordning på tandpasta og tandbørstehoveder. Jeg har fået fremstillet disse her helt særlige tandbørster, som er en mellemting mellem en klassisk tandbørste og en elektrisk en af slagsen, en masse tandbørstehoveder og rigtig megen tandpasta, forklarer den unge iværksætter og smiler.

Tandbørsten vibrerer, som en elektrisk tandbørste gør, men minder mest om en almindelig tandbørste. Foto: Claus Hansen

Gik i luften

Forretningen gik online sidste onsdag, og salget er så småt gået i gang.

- Venner, familie og bekendte har været søde at købe lidt, så det er dejligt. Og de har heldigvis også kun haft positiv feedback at melde ind med, så det er jeg rigtig glad for. Men jeg kan også se på statistikken, at der er folk fra andre landsdele, hvor jeg ikke kender nogen, der har været ind at kigge eller lægge en ordre, og det synes jeg er rigtig fedt, forklarer Ivan Pejcic.

Indtil videre har beslutningen om at flytte fra Amagerbro til Nykøbing og børneværelset for at satse det hele på, at Brusha bliver en succes, været det hele værd for den entreprenante unge mand.

Han er glad for at være hjemme blandt velkendte ansigter.

Men også den hjælp, han har fået fra Business Lolland-Falster, er noget af det, der har gjort turen hjem til Nykøbing til en succes.

- Det startede faktisk med, at jeg bare søgte lidt rundt efter noget sparring. Så fik jeg så fundet ud af, at Nicolaj (Sand, red.) arbejdede med den slags, og så tog jeg kontakt til Business Lolland-Falster. Og så tog det ene lidt det andet, og jeg endte med at få rigtig megen hjælp med en masse af de ting, man går og arbejder med, når man skal have produceret produkter og lavet en webshop, forklarer Ivan Pejcic.

Ideen opstod, da den unge, travle Ivan ofte selv glemte at købe tandpasta og en frisk tandbørste. Foto: Claus Hansen
Artiklen fortsætter efter annoncen

En fornøjelse

Nicolaj Sands visitkort fortæller, at han er forretningsudvikler med speciale i "startups" - altså nye virksomheder, som man ville sige det, hvis man ikke var en del af branchen.

Han ser et stort lys i den 25-årige iværksætter.

- Det er en fornøjelse, når en ung, passioneret mand kommer ind ad døren og har lyst til at udfordre giganterne med sit produkt. Hos Business Lolland-Falster er Ivan en del af ungeindsatsen, kaldet Startup Lab, hvor Ivan blandt andet har været med på et udviklingsforløb hos Erhvervshus Sjælland, har haft gratis kontorplads med løbende sparring på Slotsbryggen i Nykøbing og har været en del af det kreative miljø hernede, forklarer Nicolaj Sand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Giver frihed

De første ordrer er allerede trillet ind, og papkasser med specialproduceret tandpasta og tandbørster fylder på ungdomsværelset.

Ivan Pejcic har altid haft en drøm om at starte sin egen virksomhed og har da også givet sig i kast med det før - men ikke i en skala som denne gang:

- At rykke til Nykøbing frigiver bare en masse midler, som jeg så kan sætte i at få denne her virksomhed til at fungere. Det er dyrt at bo i København, og hvorfor skulle man ikke kunne lave en online-virksomhed, der vokser sig stor og stærk på Falster?

  • Ivan Pejcic har bygget sin egen online-butik op fra bunden - Brusha, der sælger tandpasta og tandbørstehovedet på abonnementsbasis. Forretningen har været online i en uge nu, fortæller 25-årige Ivan Pejcic. Foto: Claus Hansen
  • Tandbørsten vibrerer, som en elektrisk tandbørste gør, men minder mest om en almindelig tandbørste. Foto: Claus Hansen
  • Ideen opstod, da den unge, travle Ivan ofte selv glemte at købe tandpasta og en frisk tandbørste. Foto: Claus Hansen
Annonce
112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Annonce
Annonce
Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo