cookie-og-privatlivspolitik
En af Østre Skoles gymnastiksale var onsdag aften fyldt op af forældre, der ønskede flere svar på fremtiden for deres børns skole.
En af Østre Skoles gymnastiksale var onsdag aften fyldt op af forældre, der ønskede flere svar på fremtiden for deres børns skole.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Forældre: Politikere skulle have vundet forældrenes tillid inden skolebeslutning

Forældre fra Østre Skole fik onsdag aften ikke alle de svar, de ønskede fra tre fremmødte politikere. Bortset fra én detalje.
18. juni 2019 kl. 22:10 Af Maria Juel Glasius

Annonce

NYKØBING Hvorfor skal en skolesammenlægning gå så hurtigt? Hvorfor ønsker I politikere ikke en ordentlig dialog? Og hvorfor kunne en ny Østerbro Skole ikke lægges på den nuværende Østre Skole?

Det var de tre primære spørgsmål, som forældre fra netop Østre Skole ønskede at stille til politikerne bag en eventuel skolesammenlægning.

Borgmester John Brædder deltog ikke ved mødet. Guldborgsundlisten blev i stedet repræsenteret af Dorthe Sølling og Maibritt Mathiasen.

Derudover deltog René Christensen fra Dansk Folkeparti, der som eneste parti vil stemme imod skolesammenlægningen.

Han meldte ud som noget af det første, at den politiske dialog omkring skoleplanerne har været enormt skuffende. Og at de 307 underskrifter, som forældre og elever har samlet ind med det budskab at placere skolen på Østre Skole og at lave et loft for antallet af tosprogede på maks 30 procent, ikke har været fremvist ved hverken mødet i børn, familie og uddannelsesudvalget eller i økonomiudvalget.

- Gider kommunen virkelig ikke at tale med borgerne? Selv hvis man er for skolelukningen, har man behov for at reflektere over, hvad der skal ske, sagde han.

I løbet af aftenen tog en far mikrofonen og forklarede, at en bekendt fra Slagelse havde fortalt, hvordan kommunen var lykkedes med at gennemføre en skolesammenlægning ved at vinde forældrenes tillid.

Og det er en fejl af byrådspolitikerne, at de ikke har været mere åbne om processen og givet den tid, mener Lotte Hansen, der også er mor til børn på skolen.

Det vil klart kunne hjælpe, hvis politikerne åbnede op over for forældrene. John Brædder vil kunne vinde meget igennem den taktik. Og jeg tror, at det har overrasket dem, hvor meget modstand forældrene har kunne rejse. For de her forældre vil høres, siger hun.

Dorthe Sølling (G) ønskede ikke at holde et oplæg, men ville i løbet af aftenen gerne forklare nogle af tankerne bag idéoplægget.

- I høringssvarene har alle anmodet om, at vi bevarede en ny skole på en matrikel frem for to. Det har vi lyttet til, sagde hun og bekræftede, at man har ladet sig inspirere af sammenlægningen af Ejegod- og Nørre Skole.

Selvom det på en ny skole er to forskellige kulturer, der mødes, mener hun ikke, at det vil skabe en ny Lindeskovskole.

- Hvis Undervisningsministeriet har ret i sine tal, vil procenten af elever med anden etnisk herkomst end dansk ligge på 25 procent på en ny Østerbro Skole.

Foreløbigt er seks børn meldt ud af Østre Skole efter udsigten til en skolesammenlægning. Et barn venter på svar om optagelse på en anden skole. Og bliver det et ja til en sammenlægning i byrådet torsdag aften, vil det tal ifølge forældrene blive markant højere.

Læs mere om mødet i Folketidende onsdag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I demokratiets og… 08. november 2019 kl. 12.54

AF: BJARKE ROSENKILDE

Massesugesstion for viderekommende. 06. november 2019 kl. 09.40

AF: POUL HANSEN

At tænke sig.... 05. november 2019 kl. 17.08

AF: JOHN WENNERWALD

Lønnen stikker af 03. november 2019 kl. 21.55

Annonce