cookie-og-privatlivspolitik
Toreby Sports Acro viste alle deres tricks på Torvet, før de gik ned ad gågaden på skuldrene af hinanden.

36

Billeder

Toreby Sports Acro viste alle deres tricks på Torvet, før de gik ned ad gågaden på skuldrene af hinanden.
Foto: Ingrid Riis

Guldborgsund

Foreningerne er der stadig - medlemmer søges

Sol, dans, boldspil og glimtende diamanter prægede Foreningernes Dag.
13. september 2021 kl. 15:49 Af Maria Glasius Lange

NYKØBING Petanque-kuglerne trillede af sted på Torvet, hvor børnene hoppede i en hoppeborg, og folk gik rundt med is og lange øjne. Basketbolde gik igennem kurven, fuglevennernes fugle kvidrede, og pludselig stod Teaterforeningens formand på skuldrene af en atlet fra Toreby Sports Acro.

Foreningslivet er tilbage. Det var ganske tydeligt lørdag, hvor et meget bredt udvalg af forskellige foreninger stillede op og viste, hvad de kunne.

Der var flere steder et rigtig godt besøg, selv om Foreningernes Dag denne gang kæmpede om opmærksomheden med udsatte konfirmationer og bryllupper.

På Jernbanegade sad Poul Vedel Hansen på en ladcykel med gravhunden Mikkel foran. Den er altid med, når han som cykelpilot tager de ældre plejehjemsbeboere ud på de åbne cykelstier og giver dem lidt luft til håret. Han har 40 cykler til rådighed og kunne godt bruge lidt flere piloter. Det var i øvrigt ham, der for år tilbage fik initiativet til Nykøbing, efter at det var startet i København, og han oplever, at der er en stor efterspørgsel på turene.

Længere oppe ad gaden stod Mødrehjælpen og delte bamser ud side om side med Landsforeningen Sind og Revyens Venner.

Annonce

Foreningernes Dag har fundet sted fire gange nu. Sidste år blev det aflyst, og selv om det ikke er længe siden, at landet genåbnede, var opbakningen til dagen meget stor - både fra de sultne foreninger og fra lokale, der trænger til at komme ud.

- Der er helt tydeligt gang i aktiviteterne igen. Ting blomstrer efter at have været underlagt begrænsninger, og det er perfekt timet med, at efterårssæsonen nu begynder for rigtig mange, sagde byrådsmedlem Jens Erik Boesen (G) i forbifarten.

Hans stemme blev næsten overdøvet af Seniordanserne, der leverede en opvisning på Lilletorv. Ved siden af dem brydede en flok unge drenge i standen hos Brydeklubben Thor. Her er man i gang med at arrangere Thor Masters, der finder sted fredag og lørdag, og 30 hjælpere var derfor i gang med enten at bemande standen eller at sælge lodsedler.

- Vi har haft et virkelig fint besøg på standen, og det hjælper, at der er lidt legetøj, som børnene kan kæmpe med, siger John Højgaard.

Det er nemlig særligt holdet med de unge børn på mellem 6 og 10 år, der får masser af nye medlemmer.

Annonce

Der var egentlig lovet regn, men solen skinnede, og på gaden duftede der af popcorn og is, og pludselig glimtede similistenene fra Jette Malmskovs overdådige balkjole.

- Den blev båret af Kirsten Price, da hun spillede muse i "Mød mig på Cassiopeia". Jeg fik den sidste år, og jeg har glædet mig til at have den på lige siden, forklarede hun.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN STÆVNGAARD

Historisk øjeblik venter! 27. september 2021 kl. 11.47

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

Annonce

ANNONCE