Annonce
Guldborgsund

Forsyningen dropper ulovligt krav

Formand for Guldborgsund Forsyning Ole Bronné Sørensen - her flankeret af næstformand Camillo Krogh - fortæller, at forsyningen ikke længere vil ignorere henvendelser fra Uffe Thorndahl. Foto: PR

Bestyrelse bad administration om at ignorere henvendelser fra spørger, indtil han havde givet en undskyldning.

GULDBORGSUND Et kontroversielt krav om en undskyldning bliver nu droppet.

Efter Folketidendes omtale af Guldborgsund Forsynings manglende respekt for offentlighedsloven blev det fredag besluttet at ændre kurs i en af de sager, der har vakt opsigt. Det handler om, at Guldborg­sund Forsynings bestyrelse ad to omgange har pålagt administrationen at ignorere henvendelser fra Uffe Thorndahl, indtil han giver en undskylding.

Den fremgangsmåde er klart ulovlig og bliver altså nu droppet. Det har bestyrelsesmedlemmerne givet hinanden håndslag på, fortæller formand Ole Bronné Sørensen (S).

- Vi skal lige have det rundt om bestyrelsen, så det bliver taget op på et møde 31. august, siger han.

Ville skåne medarbejdere

Miljø- og Fødevareklagenævnet fastslog allerede i marts 2019, at beslutningen var ulovlig.

Da det ikke fik forsyningen til at rette ind, besluttede klagenævnet 15. juni i år direkte at ophæve den ulovlige beslutning. Og nu er forsyningens bestyrelse altså klar til selv at gøre det samme.

Hvorfor har I besluttet at droppe kravet?

- Som du kan se af den gamle beslutning fra 2017, blev den truffet i håb om, at vi kunne skåne vores medarbejdere lidt. Men det er der ikke noget, der tyder på. Og vi er klar over, at vi ikke er et opdragende organ, der skal belære folk om, hvordan de skal snakke og gøre. Og hvis ikke det giver resultat i en anden opførsel, må vi leve med det. Men vi havde da håb om, at der kunne komme en bedre tone. Et er, at han taler om bestyrelsen og direktionen, det klarer vi nok, men det administrative personale synes vi ærligt talt ikke, at man kunne være bekendt at svine til. De gør bare, hvad de bliver bedt om. Men vi må sige til vores peronale, at vi ikke kan skærme det mod alting, siger han.

Så I har givet op?

- Nej, jeg ved ikke, om vi har givet op. Men vi kan konstatere, at det kunne vi ikke komme længere med, og det hjalp ikke noget. Selvfølgelig er vi kede af, at vi ikke kunne få en pæn dialog, men man kan da håbe, den kan komme nu. Og vi kan se, at man i København siger "hvad kan vi gøre, og hvad er op og ned, og hvad med retssikkerheden?" Det synes jeg stadig, man skal prøve at få en ordning på. Så skal vi kalde det vores lille håndsrækning, mens man taler om, hvad man skal gøre ved det? Og man vil stadig prøve at påvirke Ombudsmanden og så videre til at finde en rigtig løsning. Det tror jeg, der er mange andre end os, der vil være glade for, for det er ikke optimalt, det her, siger han med henvisning til den konflikt, han mener, der er mellem offentlighedsloven og virksomhedsloven.

Hvad med alle de henvendelser fra Uffe Thorndahl, I hidtil har ignoreret - skal I til at kigge på dem nu?

- Det vil vise sig. Det er noget af det, vi skal kigge på på bestyrelsesmødet. Man kan jo godt forvente, at der kommer et stort pres på afdelingen for slige sager. Der kan komme en ­tsunami, og så må vi tage det med. Det kommer til at koste et eller andet, men sådan er det. De omkostninger må man tage på sig. Det har vi også set andre steder - i kommuner og så videre. Men vi har også fået at vide - og det er nok meget fornuftigt - at det er prisen for demokrati og aktindsigt, siger han og tilføjer, at det må forsyningens kunder betale for.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Så er jeg tilfreds

Uffe Thorndahl tager positivt imod bestyrelsens beslutning.

- Jeg er sådan indrettet, at hvis man erkender, man har begået en fejl og korrigerer den, så er jeg tilfreds. Jeg har da også som politiker begået mine fejl, og jeg har aldrig haft problemer med at sige "Jeg har begået en fejl, det har jeg lært af, og nu har jeg korrigeret det". De har jeg gjort to-tre gange i de ni år, jeg var borgmester, fortæller han.

Uffe Thorndahl undlader dog ikke at bemærke, at det var helt tilbage i 2017, den ulovlige beslutning blev truffet. Og at KL's retningslinjer for god adfærd i det offentlige fastslår, at man skal overholde lovgivningen, tale sandt og ikke skjule fejl, men erkende dem.

- Man kan sige, at i modsætning til så mange andre i den offentlige sektor har de været meget længe om det. Men tak. Det er i orden. Så kører vi videre ad det spor sammen. Så får vi de oplysninger, vi har krav på. Det er godt nok, siger han og kommer med et løfte:

- Jeg vil godt sige til Ole Bronné Sørensen: Hvis I fremover til punkt og prikke overholder dansk lovgivning og siger sandheden og kun sandheden, så får I ikke nogen prolemer med mig.

Læs også artiklen "Ombudsmanden gransker forsyningen"

Læs også artiklen"Umuligt at gribe ind, når forsyningen ignorerer lov"

  • Formand for Guldborgsund Forsyning Ole Bronné Sørensen - her flankeret af næstformand Camillo Krogh - fortæller, at forsyningen ikke længere vil ignorere henvendelser fra Uffe Thorndahl. Foto: PR
Annonce
112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Annonce
Annonce
112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Annonce
Annonce
112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo