cookie-og-privatlivspolitik
Museum Lolland-Falster fandt en træskål på torvet i Nykøbing under de første udgravninger.
Museum Lolland-Falster fandt en træskål på torvet i Nykøbing under de første udgravninger.
Foto: Museum Lolland-Falster

Guldborgsund

Fund på Torvet koster kommunen dyrt

Opdateringen af Torvet i Nykøbing har, før den første sten er lagt, mødt udfordringer. Arkæologisk væsentlige genstande, der begejstrer Museum Lolland-Falster, koster kommunekassen dyrt.
20. april 2019 kl. 15:30 Af Andreas Johansen

Annonce

NYKØBING Der er stor jubel hos Museum Lolland-Falster, der for et par uger siden fandt adskillige arkælogiske fund, da istandsættelsen af Torvet i Nykøbing blev sat i gang. Der blev blandt andet fundet en lædersko og en træskål.

Men de interessante fortidsfund, der begejstrede arkæologerne fra Museum Lolland-Falster, er en udfordring for Guldborgsund Kommune. Fundene betyder nemlig, at der skal sættes både tid og penge af i budgettet - og det er ikke kærkomment.

- Lige nu er Museum Lolland-Falster ved at strikke et tilbud sammen, som vi så skal sige ja til. Det kommer, så vidt jeg er orienteret, til at koste omkring 500.000 kroner at få stedet undersøgt ordentligt, fortæller leder af Park og Vej i Guldborgsund Kommune, Martin Steenstrup.


Måske forsinket

Hvad jorden byder på, vides af gode grunde ikke. Men i sidste ende kan udgravningerne få betydning for, hvornår Torvet igen kan rumme byens handlende.

- Vi forstætter, og når tilbuddet er godkendt, så de kan komme i gang. Det kan give nogle ugers forsinkelse i sidste ende. Det er vi ved at få overblik over lige nu. I går modtog vi museets overslag, det kigger vi selvfølgelig på. Det er en bet for os, og det falder lidt uheldigt sammen med påsken, siger Martin Steenstrup.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BALTHAZAR RODRIGUE NZOMONO-BALENDA

Sælg Grønland Nu, For Fanden! 21. august 2019 kl. 18.04

AF: BJARKE ROSENKILDE

Myndighederne med hovedet i busken 21. august 2019 kl. 16.09

AF: FREDDI HANSEN

"Ugeavis lagt for had" 20. august 2019 kl. 21.02

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

Annonce