cookie-og-privatlivspolitik
Luftfoto forår 2019
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Halfolk er klar til en ny omgang

Der er netop udarbejdet nyt præsentationsmateriale af Sakskøbings store halprojekt
09. august 2019 kl. 15:58 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

SAKSKØBING Det er en lang proces at nå i mål med fremtidens sportscenter i Sakskøbing. Men arbejdet skrider forsigtigt fremad.

- Vi er lige blevet færdige med at lægge sidste hånd på et revideret præsentationsmateriale, så nu tager vi de forskellige fonde en gang mere og i det hele taget en ny omgang, fortæller centerleder Janne Hansen om status her og nu for det store arbejde, det er at "køre" hele halprojektet i mål.

Centerlederen kan også fortælle, at den skitse over fremtidens sportscenter, som blev præsenteret her i Folketidende tilbage i marts, stadig gælder.


Mange ændringsforslag

Der er ikke lavet om på de udvendige linjer, men til gengæld er der indvendigt i det kommende center tilgodeset en masse tilstrømmende forslag til betydningsfulde ændringer. De mange forslag er kommet fra alle - lige fra trænere, halbrugere, bestyrelsesmedlemmer, medarbejdere og flere andre.

- Jeg vil sige, at der er blevet nørdet rigtig meget igennem med en masse detaljer i projektet. Og det har været en rigtig vigtig proces, for mit største mareridt er, at vi om fem år står med et færdigbygget halprojekt, hvor vi lige pludselig opdager en masse ting, som vi burde have gjort anderledes, fortæller Janne Hansen.

Af vigtige ændringer siden skitsepræsentationen tilbage i marts nævner centerlederen blandt andet placering og størrelse af handicapvenlige døre, placering af mødelokaler samt eksempelvis antallet af brusere i omklædningsrummene, som også er blevet større.

Der er mange flere eksempler på ændringer, der er kommet med i det nye præsentationsmateriale, som altså nu skal en tur ud til en lang række af relevante fonde - herunder også til nogle gengangere.


Ingen ændringer i økonomi

I forhold til økonomien bag hele halprojektet, som løbende har været grundigt omtalt i Folketidende, er der ikke det store nye at fortælle. For god ordens skyld skal det måske dog alligevel lige tilføjes, at bestyrelsen i sportscenteret selv skal skaffe omkring 29 millioner kroner, mens de resterende 39 millioner kroner til projektets fuldførelse allerede er fundet.

Med til den historie hører dog, at Arkitektfirmaet Friis Andersen, som er tilknyttet halprojektet, for nylig har vurderet projektet til realistisk at koste omkring 71 millioner kroner. Så det efterhånden et par år gamle bud på et 68 millioner kroner dyrt halprojekt, vil med tiden måske vise at være en anelse dyrere end først forventet. Det vil tiden vise.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Indenrigsministerens… 12. december 2019 kl. 23.09

AF: KENNETH WINTHER

Tænk hvis præsident Trump… 09. december 2019 kl. 15.37

AF: JOHN WENNERWALD

Hverdagens daginstitutioner 08. december 2019 kl. 22.31

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

Annonce