cookie-og-privatlivspolitik
Der er i tilskuddet fra Danmark Planter Træer dækning af udgifter til forarbejde, etablering og drift af de fem nye skove i tre år.
Der er i tilskuddet fra Danmark Planter Træer dækning af udgifter til forarbejde, etablering og drift af de fem nye skove i tre år.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Guldborgsund

Knap 72.000 træer skal plantes til fem nye skove

Fem nye skove på i alt 19 hektar skal plantes i Guldborgsund
Kommune efter deltagelse i TV2-program.
28. marts 2020 kl. 15:48 Af Peter Levinsen Hansen

GULDBORGSUND I september sidste år rullede indsamlingsshowet Danmark Planter Træer over skærmen på TV2 i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening og Growing Trees Network.

Målet var at samle penge ind til flere træer i den danske natur, og Guldborgsund Kommune var en af de kommuner, der valgte at lægge jord til træerne.

Det lykkedes indsamlingsshowet at samle penge ind til mere end en million nye træer, hvoraf Guldborgsund Kommune modtager penge nok til at plante 71.960 nye træer.

Træerne bliver fordelt på fem nye bynære skove ved Nykøbing, Nysted, Nørre Alslev og Eskilstrup og vil dække et område på samlet set 19 hektar.

Nærmere bestemt skal skovene placeres på kommunalt ejede arealer ved Golfklubben Storstrømmen, Kringelborg, nord for Birkely sommerhusområde, ved Nebøllevej i Nørre Alslev og ved Eskilstrup Skole. Planen er at begynde plantning de nye skove her i foråret.

Annonce

- Vi vil gerne have noget skov til at nedbringe CO2. Det er et ønske at etablere de her folkeskove, og det, synes vi, er en alle tiders god idé, og det kan vi jo bruge nogle af de arealer, kommunen ejer, til, fortæller Peter Bring-Larsen (G), formand for teknik, miljø og ejendomsudvalget.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Penge til kernevelfærd 26. oktober 2021 kl. 22.23

AF: LINDA SOMMER

Femø – Hvor himlen kysser jorden 26. oktober 2021 kl. 22.21

AF: LINDA SOMMER

For mange unge ”flager ud”… 26. oktober 2021 kl. 22.20

AF: KENNETH REICK NIELSEN

3 spørgsmål, stillet fra en… 26. oktober 2021 kl. 15.18

AF: TOM AHLQVIST

Affaldssortering klima… 26. oktober 2021 kl. 08.27

AF: JOHN WENNERWALD

Vi skal tage klimaansvar 24. oktober 2021 kl. 22.06

Annonce

ANNONCE