cookie-og-privatlivspolitik
Formand for ældrerådet Doris Hartmeyer kritiserer Guldborgsund Kommune for at fejlvurdere behovet hos pårørende til demente og svært kronisk syge, når man skal forhindre, at de bliver ensomme.
Formand for ældrerådet Doris Hartmeyer kritiserer Guldborgsund Kommune for at fejlvurdere behovet hos pårørende til demente og svært kronisk syge, når man skal forhindre, at de bliver ensomme.
Foto: Foto: Ingrid Riis

Guldborgsund

Kommunens bekæmpelse af ensomhed møder kritik

To timers aflastning til pårørende er ikke nok, mener ældrerådet.
20. april 2019 kl. 06:00 Af Birgitte Grønning

Annonce

GULDBORGSUND I den kommende uge sættes forebyggelse af ensomhed på den politiske dagsorden i Guldborgsund Kommune.

Det er et krav til alle landets kommuner, at indsatsen mod ældres ensomhed skrives ind i kommunens værdighedspolitik, og det skal politikerne gøre på et møde i social- sundheds- og omsorgsudvalget tirsdag.

Men ambitionerne er ikke store nok i det forslag, der ligger på bordet i øjeblikket, mener Guldborgsund Ældreråd.

Der følger 1,4 millioner kroner med den fornyede indsats mod ensomhed, og 600.000 kroner af de penge skal bruges på at opgradere kommunens seniorkonsulenter, som besøger ældre over 65 år. Det er ældrerådet godt tilfreds med.

Resten af pengene skal ifølge forslaget bruges til at aflaste pårørende til demente og svært kronisk syge.

To timer om ugen skal de pårørende kunne få hjælp, så de kan komme ud af huset og se andre. På den måde kan pengene række til, at cirka 19 Guldborgsund-borgere kan få to timers aflastning hver uge. Men det duer ikke, mener Guldborgsund Ældreråd.

- To timers aflastning rækker ikke til noget som helst. Alene transporten til en aktivitet kan jo tage al tiden, siger formand for Guldborgsund Ældreråd, Doris Hartmeyer, og tilføjer:

- Det kan måske lige nås med et frisørbesøg, hvis frisøren ikke bor for langt væk. Men går man til gymnastik og skal nå at klæde om og transportere sig, går det jo ikke.

Ældrerådet mener, at fire timers aflasning er nødvendig, hvis pårørende skal kunne bruge ordningen til noget.

- Hvis de to timer bliver fastholdt, frygter vi, at de pårørende opgiver at bruge ordningen, og så risikerer man, at kommunen afskaffer den igen, siger Doris Hartmeyer.

Guldborgsund Kommunes værdighedspolitik indeholder i forvejen indsatser for livskvalitet, selvbestemmelse, kvalitet, tværfaglighed og sammenhæng i plejen, mad og ernæring, en værdig død og pårørende.


- Hvis de to timer bliver fastholdt, frygter vi, at de pårørende opgiver at bruge ordningen, og så risikerer man, at kommunen afskaffer den igen. Doris Hartmeyer, formand for Guldborgsund Ældreråd

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Myndighederne med hovedet i busken 21. august 2019 kl. 16.09

AF: FREDDI HANSEN

"Ugeavis lagt for had" 20. august 2019 kl. 21.02

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

Annonce