cookie-og-privatlivspolitik
"Lykke & fremgang" havde tilbage i 2016 premiere på Saxkjøbing Sukkerfabrik med teaterkrønike om LF.

2

Billeder

"Lykke & fremgang" havde tilbage i 2016 premiere på Saxkjøbing Sukkerfabrik med teaterkrønike om LF.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Guldborgsund

LF-teaterlys på Wichfeld

De Regionale Kunstfonde har tildelt over syv millioner kroner i støtte til 43 projekter - herunder også til en teaterforestilling på LF.
24. november 2020 kl. 14:40 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

ENGESTOFTE "Lykke og Fremgang" er godt i gang med forberedelserne til en ny stor teaterforestilling. Måske kommer den til at udspille sig på eller omkring Engestofte Gods, måske flere andre steder på Lolland-Falster, eller måske bliver den endda sat op et sted i København.


Heltinden Wichfeld

Kort sagt er der stadig mange bolde i luften i forhold til at lande teaterforestillingen "1944, Monica Wichfeld - en heltinde fra Sydhavsøerne". Men en ting er sikkert: Den første halve million kroner er i hus. Det stod klart, da Slots- og Kulturstyrelsen under Kulturministeriet i går annoncerede, hvilke projekter der ville modtage støtte. Hele syv millioner kroner skulle i denne omgang deles ud fra de Regionale Kunstfonde - som består af Den Jyske Kunstfond og Øernes Kunstfond.

Det gav gevinst hos Lykke & Fremgang, der har base på Lolland-Falster og senest har skabt en revy i Sakskøbing og tidligere en teaterkrønike om Lolland-Falster med forestillinger flere steder på LF. En halv million kroner er nu med andre ord tikket ind hos Lykke & Fremgang, hvor teaterproducent Stine Pilt Olsen naturligvis var begejstret oven på annonceringen af de tildelte støttekroner.


En kæmpe blåstempling

- Det er en kæmpe blåstempling, vi har fået med den her første svære halve million kroner fra de Regionale Kunstfonde. Nu kan vi bruge det til at søge videre hos andre fonde og puljer, fortæller Stine Pilt Olsen på vegne af Lykke & Fremgang-holdet.

Sidstnævnte er med andre ord klar til igen at sætte en stor forestilling op - formentlig til næste år.

Lykke & Fremgang har i øvrigt til hensigt at skabe en omrejsende teaterkrønike i samarbejde med kommuner, erhvervsliv, foreningsliv og lokale på Lolland-Falster. Og det med fokus på godsejerfruen Monica Wichfeld, der blev ledende i modstandskampen i Danmark under anden verdenskrig. KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce