cookie-og-privatlivspolitik
Byggeriet af 10 store sommerhuse i Marielyst er stadig i gang.
- Jeg vil ikke sige, vi kom videre, men vi kom da i gang, sagde formand for bestyrelsen i Marielyst Ferieby. Arkivfoto
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Langt tilløb til ny lokalplan

Onsdag aften lykkedes det endelig at samle følgegruppe.
18. juni 2021 kl. 10:49 Af Anne Katrine Petersen

MARIELYST FERIEBY Næsten præcis to måneder efter det byrådsmøde, hvor Guldborgsundlisten og Venstre stemte for en kombination af fysisk og retlig lovliggørelse af byggeriet af 10 store sommerhuse i feriebyen, skete det. Gruppen, der skal følge tilblivelsen af en ny lokalplan, holdt deres første møde.

- Jeg vil ikke sige, vi kom videre, men vi kom da i gang, sagde formand for bestyrelsen i Marielyst Ferieby, Mikael Joen Jakobsen, efterfølgende.

Gruppen er nedsat som et politisk krav i kølvandet på den megen ballade om 10 store sommerhuse på digegrunden ved feriebyen. I januar afgjorde Planklagenævnet, at byggeriet ikke kunne rummes af den gældende lokalplan. Fra den afgørelse faldt, til byrådsmødet i april, bølgede diskussionen blandt lokale såvel som politikere. Nedrivning eller ny lokalplan?

Et politisk flertal valgte en kombination og betingede sig, at der hurtigt blev nedsat en følgegruppe til udarbejdelse af en ny lokalplan. Onsdag aften mødtes bygherre, ejere af de nye store huse, repræsentanter for bestyrelsen i Marielyst Ferieby og ledende medarbejdere i Guldborgsund Kommunes Teknik & Miljø. De skulle tage hul på arbejdet i følgegruppen.

- Vi ville gerne vide, hvad kommunen fastlægger i en lokalplan, og hvad vi selv skal aftale lokalt. Der blev nikket til, at de nære ting kan vi aftale mellem ejerne af de nye huse og ejerne af de gamle, siger Mikael Joen Jakobsen.

Annonce

Det vil ifølge formanden være sådan noget som brug af den fælles legeplads i feriebyen.

- Det vigtigste, og det vi ved nu, er, at når vi mødes næste gang, skal de (Guldborgsund Kommune, red.) have noget på bordet i forhold til en ny lokalplan. Det var tydeligt, at man gerne vil have, at der skal ske noget nu, men med ferien om hjørnet kan vi ikke holde møde igen før til august. Og til en ny lokalplan hører desuden en høringsfrist. Derfor tvivler jeg på, at der kan være noget klar til byrådsmødet i oktober, mener Mikael Joen Jakobsen.

Christian Refstrup, direktør i Teknik & Miljø, sad også med til mødet. Om udsigten til en ny lokalplan siger han:

- Vi vil gerne have et omrids, vi kan se på i løbet af efteråret. Hvilken måned, ved vi ikke før om et eller to møder. Dem tager vi lige, før vi binder os på en deadline.

Mødet varede halvanden time med et par deltagere på Skype. Udover kommunens videre arbejde med en ny lokalplan har nye og gamle sommerhusejere forpligtet sig til at finde ud af, hvad de selv kan finde fodslag omkring i en fælles grundejerforening.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE