cookie-og-privatlivspolitik
Claus Meyer er her i gang med introduktion af aftenens serveringer på Hotel Saxkjøbing, hvor der tirsdag aften blev fejret brun jul. Det skete med Mick Øgendahl som hjælper i køkkenet, inden Claus Meyer ligeledes hjalp med at få standup til at køre i teatersalen.

7

Billeder

Claus Meyer er her i gang med introduktion af aftenens serveringer på Hotel Saxkjøbing, hvor der tirsdag aften blev fejret brun jul. Det skete med Mick Øgendahl som hjælper i køkkenet, inden Claus Meyer ligeledes hjalp med at få standup til at køre i teatersalen.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Madspas med de brune smølfer

BILLEDSERIE: Mick Øgendahl og Claus Meyer slap de brune kalorier løs og trak fuldt hus med 250 hotelgæster.
04. december 2019 kl. 16:46 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

SAKSKØBING Brune smølfer. Nej, vel? Dem har du ikke rigtig hørt om. Men det har du så nu. Og et par af dem var faktisk ude for at lave madspas eller rettere servere brune kalorier på Hotel Saxkjøbing i aftes.

Godt nok var der ikke inviteret til smølfeparty. Og nej, der var heller ingen paddehatte med små døre, skorstene og vinduer at se nogen steder.

Til gengæld var der udsigt til en præsentation af en nyfortolkning af cowboytoasten. Så tankerne hos en del af de 250 fremmødte gæster var inden ankomsten til Hotel Saxkjøbing sandsynligvis så småt på vej tilbage til 1970'erne og 1980'ernes sportshalcafeteriaer med den klassiske hurtigret i fokus.


Flotte lange hængehuer

Og når man nu fra starten allerede kredsede lidt om de førnævnte årtier, var der ikke langt i tankerne til de toppopulære små blå væsner med lange hængehuer. I aftes var de lange hængehuer såmænd bare brune. Resten af tøjet på væsnerne i skikkelse af Claus Meyer og Mick Øgendahl var også holdt i elegant brun.

Brunsmølfer eller ej - det blev til en aften med højt til loftet, sort humor og masser af brune kalorier. Der var både cowboytoast-snack, jordskokkesuppe, brunkål på en mere moderne måde samt eksempelvis chokolade-risalamande med pocheret pære, der bød sig til på de fuldt besatte langborde.

Retterne blev præsenteret af Mick & Meyer med ord som "brystkød fra lollandske tungsvin", "en brun udgave af risalamande", "cowboytoast 2.0" eller "the comeback of brown". Kort og godt: Alt det brune gled ned med velbehag.

Og i sidste halvdel af aftenen med "Calorier og Comedy" var makkerparret at finde på teatersalsscenen sammen med masser af anekdoter fra den fælles opvækst på Lolland-Falster med fokus på madspild. Claus Meyer fik desuden leveret flere stærke opskrifter samt tips og tricks til at undgå madspild i de private husholdninger.

Sidstnævnte står i Danmark for hele 240.000 ton madspild om året, fremgik det af den veloplagte standup-madsnak.

I løbet af de små fem timer blev et tilbagevendende koncept måske født på Hotel Saxkjøbing. I hvert lyder meldingen oven på debuten med "Calorier og Comedy" fra Mick & Meyer, at "det her, det bliver vi nødt til at gøre igen i en eller anden form".KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

Annonce