cookie-og-privatlivspolitik
Natasja Kleven og Lena Blak Eriksen på vej ud fra en af de mange restauranter, de havde på listen.

3

Billeder

Natasja Kleven og Lena Blak Eriksen på vej ud fra en af de mange restauranter, de havde på listen.
Foto: Thorkild Holmboe-Hay

Guldborgsund

Med jobpatruljen på arbejde

Det er ikke altid, unge sæsonansatte har de vilkår, de har krav på.
04. juli 2019 kl. 18:50 Af Andreas Johansen

Annonce

MARIELYST - Vil du have en is med? Vi skal selvfølgelig allerførst lige finde et sted, der har en overenskomst. Ellers går det ikke, siger Lena Blak Eriksen, der er faglig sekretær i 3F i Guldborgsund og en del af Jobpatruljen, der er et samarbejde mellem fagforeningerne 3F og HK.

Jobpatruljen har til formål at sørge for, at både de unge medarbejdere, typisk dem under 18, og også deres arbejdsgivere, er klar over, hvad der er acceptable forhold at arbejde under for de unge mennesker.

Sammen med Natasja Kleven, der til dagligt arbejder på Scandlines, var hun taget en tur til Marielyst for at få en snak med nogle af de unge, der måske har fundet et job, som varer henover sommeren. Og det sker tit, at korttidsansatte unge ikke har de goder, de har krav på, fortæller Lena Blak Eriksen.

- Når man lige er startet for et par uger siden, så er det ikke alle unge, der har styr på deres rettigheder. Når vi snakker med dem på sådan en tur som i dag, så er der faktisk mange af dem, der slet ikke ved, hvad en fagforening er for en størrelse, så det fortæller vi dem selvfølgelig, siger Lena Blak Eriksen.

Turen til Marielyst var dog ikke så travl, som man kunne frygte. Mange steder havde ingen ungarbejdere ansat. Jobpatruljen mødte dog en ung pige, der har valgt at være anonym. Hendes arbejdsforhold på en unavngiven restaurant i Marielyst levede ikke altid op til kravene.

- Jeg har egentlig ikke nogen ansættelseskontrakt, og jeg har arbejdet her i et års tid. Og når der er travlt i restauranten, er det ikke altid, jeg lige får holdt de pauser, jeg burde, men sådan er det jo, når man er i den travle højsæson, forklarede hun Jobpatruljen.

Det overraskede ikke Lena Blak Eriksen, at nogle steder til tider glemmer de ansattes krav på at holde pause.

- Det er en travl branche, men derfor skal de ansatte behandles ordentligt alligevel. Det her handler ikke om at slå arbejdsgiverne oven i hovedet med en regelbog, men om at oplyse, fortæller Lena Blak Eriksen.

Udover Lena Blak Eriksen og Natasja Kleven dækkede omkring 20 repræsentanter for Jobpatruljen hele Lolland-Falster. Dagen på Marielyst foregik i god ro og orden - selv om regnen lagde en dæmper på sommerstemningen på hovedgaden, der normalt summer af liv her i turismens højsæson ved havet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Socialdemokraterne, de… 03. juni 2020 kl. 11.14

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

Annonce