cookie-og-privatlivspolitik
Arnold Busck-boghandlen lukkede i slutningen af april, da kæden gik konkurs. Siden er nogle af forretningerne genåbnet som Bog & Idé, men ikke den i Nykøbing.
Arnold Busck-boghandlen lukkede i slutningen af april, da kæden gik konkurs. Siden er nogle af forretningerne genåbnet som Bog & Idé, men ikke den i Nykøbing.
Foto: Ingrid Riis/arkivfoto

Guldborgsund

Nu skal der ryddes op

Tidligere Arnold Busck-forretnings ejere gør klar til at leje ud igen.




24. juni 2020 kl. 06:32 Af Jakob Poulsen

NYKØBING Den markante bygning for enden af Jernbanegade ved Lilletorv, som indtil for knap et par måneder siden husede den konkursramte boghandel Arnold Busck, er snart klar til at blive lejet ud igen.

Bygningens ejere, ejendomsselskabet Bazarbygningerne Nykøbing F. ApS, overtog i sidste uge nøglerne fra konkursboets kurator, og nu forestår et større arbejde med at gøre bygningen klar til at blive lejet ud igen. Lige p.t. er der dog ikke en ny lejer på hånden. Det fortæller Susanne Høgdal, der er bestyrelsesmedlem i Bazarbygningerne Nykøbing F. ApS.

- Der skal ryddes rigtig meget op. Kurator har haft nogle folk inde over, som har købt en del af varelageret. De har taget det, de kunne bruge, blandt andet bøgerne, men det er jo et stort hus, så der står stadig meget inventar. Vi klandrer ikke nogen af dem, der har været i butikken. Det er, som det er, og nu skal vi i første omgang bare have ryddet op, og så skal vi i gang med at finde en ny lejer, fortæller Susanne Høgdal.

- Men da vi endnu ikke ved, hvem den nye lejer bliver, vil vi ikke fjerne rub og stub, for måske kan den nye lejer bruge noget af det. Vi håber at have ryddet op indenfor 14 dage, tilføjer hun.

Bygningen, som rummede Arnold Busck, har tidligere været opdelt i flere lejemål, men ejerne vil helst leje den ud som ét lejemål igen, fortæller Susanne Høgdal.

Annonce

Restaurant eller andet

- Den ligger jo på byens hovedstrøg, kan man godt sige, og jeg har hørt om mange, der mener, at der bør ligge en restaurant eller lignende, men der er også kommet andre forslag. Vi har ikke nogen særlige krav til, hvad det skal være, men det må gerne være noget, der passer til området.

- Men det kommer også an på, hvem der henvender sig. Vi har allerede fået nogle henvendelser, men det var før, vi fik nøglerne til bygningen, så vi har ikke rigtig kunnet vise dem frem endnu, forklarer hun.

Susanne Høgdal tilføjer, at der ikke er nogen fredning på bygningen, men at facaderådet naturligt nok har en holdning til, hvordan facaden bør se ud.

- Og det retter vi os selvfølgelig efter, understreger hun.

Udover Susanne Høgdal udgøres bestyrelsen og ejerkredsen i Bazarbygningerne Nykøbing F. ApS ifølge Folketidendes oplysninger af Peter Høgdal, Thomas Faarup og Tine Faarup.



KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE