Annonce
Guldborgsund

Ny vej til og fra Storstrømsbroen

Arbejdet med at anlægge en ny vejforbindelse til og fra den gamle Storstrømsbro er i fuld gang, og om en måneds tid lukkes Storstrømsvej mellem broen og den store rundkørsel. Fotografiet her er fra februar 2019. Betonelementerne er til en tunnel under den fremtidige dæmning. Foto: Vejdirektoratet

Inden længe skal bilister til og fra Storstrømsbroen via en ny vej - Storstrømsvej spærres

Forberedelserne til opførelsen af den nye Storstrømsbro går ind i en ny fase, der indebærer en midlertidig ny infrastruktur på Nordfalster. En ny vej mellem Orehoved Langgade og Brovejen åbner således 1. april og skal fungere, indtil den nye bro tages i brug i 2022.

Denne illustration viser den nuværende Storstrømsbro og vest for denne den nye bros forløb. Desuden ses, hvor meget af den nuværende dæmning, der bevares, og hvor ny dæmning etableres. Den grå streg viser, hvor den nye vej bliver anlagt og koblet til Orehoved Langgade. Man kan også se, hvordan den store rundkørsel flyttes længere ned af Gåbensevej. Foto: Vejdirektoratet

Dæmning får to spor

Sidst i denne måned - 30. marts - indledes arbejdet med at gøre jernbanedæmningen fra Gåbense Strandvej til den gamle Storstrømsbro lavere og bredere, så der bliver plads til to spor. Fra 30. marts til 2. september kører der derfor ikke tog mellem Orehoved og Vordingborg.

Sidst i denne måned indledes endvidere anlæggelsen af en midlertidig mole på Nordfalster, og i juni placeres det første fundament til enden af broen på Falstersiden. I september monteres det første brodæk.

Ny sejlrende til Orehoved Havn graves i juli-august i år. Herefter uddybes havbunden, og der vil blive udført gravearbejde i Storstrømmen frem til sommeren 2021.

Sidst i denne måned begynder arbejdet med at anlægge en ny, midlertidig mole. Foto: Vejdirektoratet
Artiklen fortsætter efter annoncen

Betonfabrik testes

Opførelsen af dæmning på Masnedø indledes i november 2019. På Masnedø, hvor byggepladsen er anlagt, indledes i april test af betondeblandefabrikken, og i september indledes fremstillingen af præfabrikerede fundamenter og elementer. Produktionen indledes først i 2020, og det første brofag monteres på Falstersiden i sommeren 2020.

Med anlægggelsen af den midlertidige mole og kaj på Falstersiden går starten på de første egentlige arbejder på vandet. Kajanlægget skal bruges til byggeriet af dæmningen ude i vandet og som anløgsplads til byggematerialer, der sejles over til byggeriet fra Masnedø.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Begrænser lastbiltrafik

- Den midlertidige kaj er en smart løsning, som gør det muligt at arbejde med den kommende brodæmning med fast grund under fødderne. Samtidig kan en stor del af byggematerialerne sejles ind, så vi begrænser lastbiltrafikken på de lokale veje, siger Niels Gottlieb, projektchef i Vejdirektoratet.

- Vi forsøger at mindske generne ved det kommende arbejde og vil gøre os færdige hurtigst muligt. Men der vil nok være perioder for de nærmeste beboere, hvor anlægsarbejdet vil føles mere anmasende end hidtil.

  • Arbejdet med at anlægge en ny vejforbindelse til og fra den gamle Storstrømsbro er i fuld gang, og om en måneds tid lukkes Storstrømsvej mellem broen og den store rundkørsel. Fotografiet her er fra februar 2019. Betonelementerne er til en tunnel under den fremtidige dæmning. Foto: Vejdirektoratet
  • Denne illustration viser den nuværende Storstrømsbro og vest for denne den nye bros forløb. Desuden ses, hvor meget af den nuværende dæmning, der bevares, og hvor ny dæmning etableres. Den grå streg viser, hvor den nye vej bliver anlagt og koblet til Orehoved Langgade. Man kan også se, hvordan den store rundkørsel flyttes længere ned af Gåbensevej. Foto: Vejdirektoratet
  • Sidst i denne måned begynder arbejdet med at anlægge en ny, midlertidig mole. Foto: Vejdirektoratet
Annonce
112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Annonce
Annonce
Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo