cookie-og-privatlivspolitik
Ældre skal have i gennemsnit mindst fem minutter mere rengøring ved hvert besøg, anbefaler ældrerådet.
Ældre skal have i gennemsnit mindst fem minutter mere rengøring ved hvert besøg, anbefaler ældrerådet.
Foto: Jens Dige/POLFOTO/Arkiv

Guldborgsund

Ønsker mere rengøring til ældre

Ældreråd appellerer til byråd om at sætte flere penge af i det kommende budget.
23. september 2021 kl. 09:40 Af Birgitte Grønning

Guldborgsund byråds politikere blev for nylig enige om et budgetforlig for 2022 til 2025. Men der mangler penge til mere rengøring hos kommunens ældre, mener Guldborgsund Ældreråd.

- Det er efter vores opfattelse nøjagtig lige så vigtigt med en god rengøring og god hygiejne hos ældre borgere i eget hjem, som det er i skoler og institutioner. I forbindelse med covid 19 har myndighederne netop konstateret, at hygiejneforholdene - også i borgernes eget hjem - er vigtige elementer for at minimere smitterisiko, skriver ældrerådet i et brev, der er stilet til politikerne i social, sundhed og omsorgsudvalget og borgmesteren.

Anbefalingen fra Guldborgsund Ældreråd er, at der skal findes penge nok til, at medarbejderne i ældreplejen i gennemsnit ved hvert besøg kan bruge mindst fem minutter mere på rengøring.

- Vi er bekendt med, at der også her i kommunen er udfordringer med at få ledige stillinger besat med kvalificerede medarbejdere, men vi tror på, at en øget bemanding på plejecentrene kombineret med bedre tid for medarbejderne til blandt andet at varetage opgaverne i borgernes eget hjem, vil medvirke til at forbedre arbejdsmiljøet og dermed også til at motivere faglærte til at søge de ledige stillinger inden for ældreomsorgen, lyder argumentet fra Guldborgsund Ældreråd.

Næstformand Bent Jørgensen mener ikke, at det er de store penge, rådet beder kommunen om.

Annonce

- Vi ved godt, at det ikke er realistisk at bede politikerne finde hverken 5 eller 10 millioner kroner, men vi vil gerne have dem til at regne på, hvad fem minutter som en start kan koste. Vi skal have debatten i gang og gøre opmærksom på, at her er et vigtigt og overset område, mener Bent Jørgensen.

Ifølge formanden for social, sundhed og omsorgsudvalget, Bo Abildgaard (S), er ældrerådet for sent ude.

- Jeg har fuld forståelse for ønsket om mere rengøring, og jeg er helt enig i, at der er et behov. Men budgetaftalen er lavet, og budgettet er så godt som vedtaget, så det kan ikke blive i dette budget. Men vi har i udvalget rådets ønsker i vores tanker, siger Bo Abildgaard.

Budgetforliget i Guldborgsund Kommune blev førstebehandlet i byrådet 16. september, og et enigt byråd har givet hinanden håndslag på at vedtage det på byrådsmødet 14. oktober.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

Annonce

ANNONCE