Annonce
Guldborgsund

Overtager alle skolebusser

Johns Busser og ejer John Jalkiewicz overtager fra det nye skoleårs begyndelse i august al skolebuskørsel i Guldborgsund Kommune. Dermed vokser Johns Busser næsten til dobbelt størrelse og udvider medarbejderstaben med 15 nye ansatte. Foto: Flemming Keith Karlsen

Busselskabet Johns Busser vokser til næsten dobbelt størrelse.

NYKØBING Det kniber med pladsen hos busselskabet Johns Turist- og Minibus Aps på Englandsvej i industrikvarteret i den sydlige del af Nykøbing.

- På den anden side af vores vaskehal er vi ved at udvide med 5.000 kvadratmeter parkeringsplads. Der skal være plads til vores nye busser og parkering til vores nyansatte buschauffører. Men så har vi heller ikke mere plads at udvide på, siger John Jalkiewicz, der ejer Johns Turist- og Minibus Aps, som i daglig tale bliver kaldt Johns Busser.

Grunden til udvidelsen skyldes, at busselskabet har i et åbent EU-udbud vundet licitationen på al skolebuskørsel i Guldborgsund Kommune. Johns Busser har i en årrække kørt skolebuskørsel i distriktet for Nykøbing og Sydfalster, men firmaet skal fra august overtage to andre distrikter, så busselskabet dermed bliver det eneste firma til at varetage skolebuskørsel i kommunen. Johns Busser skal varetage al skolebuskørsel i kommunen de næste mindst fem år med mulighed for forlængelse.

De to nye distrikter overtager Johns Busser fra busselskabet Nymand, der hidtil har kørt 15 skolebusruter i de to distrikter. En del af chaufførerne fra Nymand har valgt at følge med over til Johns Busser, mens andre har valgt at gå fra blandt andet på grund af pension. John Jalkiewicz har derfor travlt med at hyre nye folk. Der skal ansættes 15 nye chauffører til lige så mange nye skolebusruter. De fleste nye medarbejdere er fundet, men der er stadig en håndfuld kandidater til jobsamtale i denne uge til de to sidste ledige stillinger.

- Der er rygende travlt for tiden. Når vi overtager al skolebuskørsel, vokser firmaet næsten til dobbelt størrelse på én gang, siger John Jalkiewicz.

Rejst Europa tynd

Han har brugt de seneste uger på at rejse Europa tynd for at købe busser, der skal indsættes som skolebusser.

- Vi skal jo nå at have dem på plads, inden skoleåret begynder 8. august. Der er for lang bestillingstid på helt nye busser, så jeg har været nødt til at tage rundt i Europa for at opkøbe lettere brugte busser. Det er lykkedes. Vi har lige købt fem busser i Lyon i Frankrig, og vi har også fået et par busser fra Finland og Belgien. Resten er købt i Tyskland, siger John Jalkiewicz, der er gået efter Mercedes-køretøjer.

De 15 nye busser i firmaet står for et gevaldigt vokseværk i firmaets bilpark, der før bestod af 23 busser.

Med den store udvidelse kan John Jalkiewicz se frem til en travl sommer, men han glæder sig over, at busselskabet de næste mindst fem år er sikret at stå for al skolebuskørsel i Guldborgsund Kommune. Selskabet har også for nylig i et særskilt udbud vundet licitationen til at stå for al kørsel med svømning- og idrætskørsel for skolerne.

- Vi har kørt skolebuskørsel længe, og det er rart at have noget fast kørsel, hvor vi er klar over indkomster og udgifter lang tid frem, siger John Jalkiewicz.

Busselskabet varetager også turistkørsel og eventkørsel. Det seneste år har Johns Busser også samarbejdet med det store tyske busselskab Flixbus om kørsel på ruten Berlin-København. Det vil Johns Busser også fremover stå for.

  • Johns Busser og ejer John Jalkiewicz overtager fra det nye skoleårs begyndelse i august al skolebuskørsel i Guldborgsund Kommune. Dermed vokser Johns Busser næsten til dobbelt størrelse og udvider medarbejderstaben med 15 nye ansatte. Foto: Flemming Keith Karlsen
Annonce
112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp