cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Polfoto, arkivfoto

Guldborgsund

Politi: Nogle forældre er nogle tosser, men dem får vi fat i

Når hverdagen begynder, kan forældre glemme sikkerhedsselen eller komme til at opføre sig aggressivt over for skolepatruljen. Derfor er politiet på vejene.
08. august 2019 kl. 14:30 Af Maria Juel Glasius

Annonce

NYKØBING Torsdag morgen havde mange af byens børn deres første skoledag efter ferien, og det betyder, at færdselspolitiet holder et skarpt øje med skolevejene i de kommende uger.

Det er planen, at patruljer fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i både uge 32, 33, 34 og 35 når forbi skolerne.

Og det glæder politikommisær Søren Skotte, at opmærksomheden også er særligt rettet mod forældrene udover den første uge efter ferien.

- Vejene er mindst lige så farlige for børnene i september, når forældrene har sluppet forsigtigheden. Og når det begynder at blive mørkere om morgenen, kommer nogle helt andre udfordringer på vejene, siger han.

Det, som patruljerne typisk ser efter, er om forældre og børn er spændt fast, og om forældrene har en telefon i hånden, imens de afleverer. Derudover holder politiet øje med, hvor forældrene holder ind.

I skoler beliggende inde i byen er der ofte reglementer om, hvor man må holde ind eller parkere. Og ved skoler længere uden for byen kan det være fristende for mange at sætte tempoet lidt højere op, end reglerne foreskriver.

- De fleste forældre er opmærksomme og klarer det rigtig fint. Men nogle mener, at de skal holde lige foran skolepatruljen, siger han og nævner netop det som et andet fokuspunkt.

- Man skal respektere skolepatruljerne, og det gør nogle forældre ikke. De kan finde på at dytte af børnene eller køre helt op til dem og sidde og ryste på hovedet, når de spærrer vejen, siger Søren Skotte.


Bevar den gode pli

På Nykøbing F. Realskole har man i årevis haft et trafikudvalg. Det består af forældre, der hver anden måned står foran skolen og deler brochurer ud.

- Vi har haft trafik som et indsatsområde i mange år, for vi ligger inde midt i byen og har mange farlige områder. Det er min oplevelse, at en kontinuerlig indsats hjælper, siger skoleleder Kenneth Mogensen.

Søren Skottes råd til forældre, der kører deres barn i skole er, at man bør opretholde den gode færdselspli også efter den første uge.

- Nogle forældre er nogle tosser. Men dem skal vi nu nok få fat i.

Børneulykkesfonden råder forældre til at lære børnene den sikreste vej til skolen og minder samtidig om, at det ikke nødvendigvis er den hurtigste vej. Man kan med fordel lære dem, hvordan man undgår højresvingsulykker.

Ifølge loven skal et barn være mindst seks år, før det må cykle alene i trafikken. Man kan dog ikke regne med, at de cykler sikkert, før de er 10-12 år.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Indenrigsministerens… 12. december 2019 kl. 23.09

AF: KENNETH WINTHER

Tænk hvis præsident Trump… 09. december 2019 kl. 15.37

AF: JOHN WENNERWALD

Hverdagens daginstitutioner 08. december 2019 kl. 22.31

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

Annonce