cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Kim Møller Pedersen

Guldborgsund

Protestsang mod strandpåbud

Tilstrømningen til demonstrationen mod nedlæggelse af Soesmarke Strand var stor.
19. august 2019 kl. 15:30 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

ØSTLOLLAND En lille og nok for mange lidt hengemt strandstrækning kan hurtigt mobilisere et helt lokalsamfund. Især hvis der kommer et påbud på Kystdirektoratet om at nedlægge den strandperle, som gennem de seneste fem år er vokset frem - vel at mærke ud af stort set ingenting.

Sådan er situationen omkring Soesmarke Strand, der de seneste dage i den grad er blevet genstand for stor opmærksomhed. Det var ikke mindst tilfældet fredag aften, hvor lokale strandgæster strømmede ned af den lille markvej til stranden med udsigt til Guldborgbroen.

Det gjorde de for at være med i et fællesskab om en protestaktion mod nedlæggelsen af Soesmarke Strand, som den er kommet til at se ud i dag med masser af stensætning og masser af sand.

- Det her er en naturlig bevaring. Der er ikke ændret på strandens forløb, og derfor starter vi med at søge dispensation hos Kystdirektoratet, forklarer Morten Varn Johannsen, der for en uge siden gik ind i sagen og nu har samlet over 600 protestunderskrifter.

Med andre ord er opbakningen stor til at bevare den nu velkendte og "nye" strandstrækning. Fredag aften gjaldede protestsangen, og nu venter der et møde om sagen i morgen.

Læs mere i Folketidendes papiravis mandag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

Annonce