cookie-og-privatlivspolitik
Det nydannede fælles elevråd havde sit første møde på Guldborgsund Kommunes rådhus.
Foto: May-Britt Hansen

Guldborgsund

Skoleelever danner fælles elevråd

Næstformand: - Fælleselevrådet står altid til rådighed for politikerne, hvis de mangler gode ideer og input fra elevsiden.
08. oktober 2019 kl. 14:10 Af Martin S Poulsen

Annonce

GULDBORGSUND Rummet var fuld af engagement og energi, da de 24 elevrådsrepræsentanter fra de fleste af folkeskolerne i Guldborgsund mødtes på rådhuset i Nykøbing for at nedsætte et fælles elevråd. Her lagde medlemmerne også de første planer for fælleselevrådets kommende arbejde.

Fælleselevrådet er elevernes samlede talerør, og her er det netop emner som bevægelse og et synligt fælleselevråd, der optager alle, uanset hvor man bor og går i skole, siger den nyvalgte formand, Helena Neamann Andersen fra Stubbekøbing skole. Det er derfor også disse emner, fælleselevrådet kaster sig over som noget af det første.

- Det er vigtigt, at vi får rørt os i løbet af dagen. Jeg synes, at der skal være flere små pauser i løbet af en skoledag. Gerne med kontrolleret fysisk aktivitet på tværs af klasserne, siger Helena Neamann Andersen.

Næstformand Frederik Ubbesen glæder sig til at komme i gang med arbejdet i det nydannede fælles elevråd.

- Fælleselevrådet står altid til rådighed for politikerne, hvis de mangler gode ideer og input fra elevsiden. Jeg glæder mig til at hjælpe de lokale elevråd i Guldborgsund Kommune, samt eleverne og den nyvalgte formand med at få mere indflydelse på vores skoledag, siger Frederik Ubbesen der går på Møllebakkeskolen.


Aldrig for ung til demokrati

Simon Hansen (S), der er formand for børn, familie og uddannelsesudvalget i Guldborgsund Kommune, ser mange fordele ved, at eleverne organiserer sig.

- Demokrati i Guldborgsund er ikke kun for politikerne i byrådet. Det er meget vigtigt, at eleverne oplever at være en del af demokratiet. Gennem fælleselevrådet oplever eleverne, at deres mening tæller. Det gør mig oprigtig glad at se det engagement og den energi, eleverne har. Fælleselevrådet giver eleverne indflydelse på deres egen hverdag og skolegang. Det er vigtigt for at skabe den bedst mulige hverdag for eleverne. Som en bonus styrker det den demokratiske forståelse og deltagelse på skolerne helt konkret, og samtidig styrker det den almene demokratiske dannelse af vores unge borgere, siger Simon Hansen. 

Elevrådet er blevet til med hjælp og opbakning fra kommunens forvaltning og elevorganisationen Danske Skoleelever. Elevorganisationen stod også for en stor del af dagens program.

- Det har været en fornøjelse at være med til at starte det nye fælles elevråd op her i Guldborgsund Kommune. Elevrådsrepræsentanterne har været nysgerrige, engagerede og arbejdsomme. Jeg håber, de opnår deres mål om at være synlige, så Guldborgsund de næste mange år vil have et fælleselevråd, der kan være med til at støtte de lokale elevråd ude på skolerne, siger Maria-Celina fra Danske Skoleelever.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce