cookie-og-privatlivspolitik
Sydhavnen vil om 10-15 år formentlig se noget anderledes ud end i dag. Det samme gælder i øvrigt for den nordlige del af havnen.
Sydhavnen vil om 10-15 år formentlig se noget anderledes ud end i dag. Det samme gælder i øvrigt for den nordlige del af havnen.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Snart offentliggøres planerne for havnen

Helhedsplanen for Nykøbing F. Havn er på trapperne, og lokale inviteres til at drøfte den på dialogmøder.
12. september 2021 kl. 21:25 Af Maria Glasius Lange

FAKTA
Alle dialogmøderne foregår i Kartoffelladen, Fejøgade 2 på havnen i Nykøbing fra klokken 18.30-21.00, hvor C. F. Møller vil fremlægge helhedsplanen:
Tirsdag 28. september. Tema: Havnen, midtbyen og arealerne derimellem.
Onsdag 6. oktober. Tema: Foreninger, beboere, borgere i hele kommunen.
Tirsdag 12. oktober. Tema: Alle med interesse for havneprojektet.

NYKØBING Siden april måned har C. F. Møller Architects arbejdet på planen for, hvordan de 1,4 kilometer erhvervshavn i Nykøbing kan omdannes til et attraktivt område med adgang til vandet, boliger, cafeer og mulighed for ophold og leg.

Planen bliver præsenteret på tre dialogmøder, hvor man kan høre nærmere om visionen og tankerne bag.

Helhedsplanen er en vision for områdets udvikling over de kommende 10-15 år og ikke en præcis plan for, hvordan området kommer til at se ud. Helhedsplanen skal ses som et bud på, hvordan en sammenhængende havn kan planlægges, og danner grundlag for den udvikling, der skal foregå.

Planen for at udvikle havnen i Nykøbing startede allerede tilbage i foråret 2018, hvor borgerne blev inviteret til at komme med ideer til, hvordan havnen kan udvikle sig. Svaret var ret entydigt; lav et attraktivt område med plads til aktiviteter, nye boliger, brug gerne nogle af de gamle bygninger, blød kajkanten op og giv adgang til vandet og skab grønne områder.

- C. F. Møller har lyttet meget til borgernes input og ideer og har flere gange været på besøg for at studere området indgående. Nu er planen klar, og jeg glæder mig til at høre borgernes meninger. Og så glæder jeg mig naturligvis til at se en helt ny bydel skyde op og gøre Nykøbing til en endnu mere attraktiv hovedby på Lolland-Falster. Jeg håber, at så mange som muligt vil kigge med i planen, deltage i dialogmøderne og give deres kommentarer, siger borgmester John Brædder.

Annonce

Det første dialogmøde vil eksempelvis handle om, hvordan man tilrettelægger offentlige rum, byggeri og boliger, trafik, veje og parkering og sikrer helhedsplanens sammenhæng med resten af byen. 1. november slutter dialogfasen, og så indsamles alle kommentarer og indgår som en del af materialet, når byrådet endeligt skal godkende helhedsplanen.

Efter offentliggørelsen af helhedsplanen 16. september igangsættes en dialogfase, og 28. september åbner en udstilling om helhedsplanen i Kartoffelladen på havnen i Nykøbing, som er åben for alle.

Hele udviklingen af havneområdet vil foregå over 10-15 år. Guldborgsund Kommune har afsat 100 mllioner kroner til projektet. Dertil kommer investeringer fra investorer, der gerne vil være en positiv del af områdets udvikling og kan se forretningsmuligheder i den nye bydel.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

Annonce

ANNONCE