cookie-og-privatlivspolitik
Overfladen var besværlig at male på, men Peter Pitsch (i midten), hans bekendte Sølve (til venstre) og malermester Sebastian Lysholt arbejdede ufortrødent med den nye udsmykning af gaden.

3

Billeder

Overfladen var besværlig at male på, men Peter Pitsch (i midten), hans bekendte Sølve (til venstre) og malermester Sebastian Lysholt arbejdede ufortrødent med den nye udsmykning af gaden.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Stræde viser vej til havn og sund

Trekanterne i belægningen i Store Kirkestræde er i disse dage skiftet ud med et maritimt tema.
08. juni 2021 kl. 19:00 Af Niki Treumer Mogensen

NYKØBING Med sine paraplyer, vasketøj eller, for tiden, vindspil hængende i luften og farverige trekanter malet på belægningen er Store Kirkestræde i Nykøbing et helt specielt sted at bevæge sig igennem.

De, der jævnligt gør det, har måske allerede bemærket, at trekanterne nu er skiftet ud med en lyseblå overflade med fisk, konkylier og skildpadder.

Kunstneren Peter Pitsch, der har galleri i strædet, har sammen med en håndfuld andre lavet udsmykningen søndag og mandag, og det er netop idéen, at det skal trække folk til, fortæller han.

- Det betyder måske ikke så meget for mig i galleriet, men butikkerne i gaden vil gerne have opmærksomhed, og det håber vi, at det her giver, siger han om arbejdet, der laves under titlen Street art 21.

Det er et samarbejde mellem Latinerkvarterets forening, Guldborgsund Kommune, der finansierer maling og malermesterens arbejdstid, samt leverandøren Jakob Mikkelsen fra Colourplus, der donerede malingen til de nu forhenværende trekanter.

Annonce

Biler slider på belægning

Arbejdet er en hård omgang. Underlaget er ujævnt og svært at male, hvilket var den første del af processen. Søndag blev de omkring 300 kvadratmeter malet lyseblå af Peter Pitsch og malermesteren Sebastian Lysholt og dennes kollega Morten.

Lisbet og Jørn fra Kirkens Korshær Genbrug samt Birte Andersen fra Deichman hjalp med det indledende arbejde, hvor der blev afgrænset med malertape og afspærret med stolper og bånd.

Da trekanterne blev lavet for to år siden, var gaden stort set afspærret i en uge. Denne gang har holdet sørget for, at det kun tager to dage, da udsmykningen, der blev lavet mandag, ved hjælp af skabeloner, er noget mere simpel. Desuden er der lavet passage rundt om arbejdsområdet, men enkelte brokker sig alligevel, også over at det ifølge dem er for farverigt.

- Men jeg kan allerede nu høre, at folk, der kigger forbi, synes, at det er rigtig flot, at det vækker begejstring, siger Peter Pitsch, der mindes det som en stor succes, da trekanterne blev lavet for to år siden.

De var dog noget matte efterhånden, da nogle ikke respekterer, at det er en gågade, og køre igennem. Vejret har slidt på det.

Annonce

Det nye tema bliver det sidste i gaden, fortæller kunstneren. Kommunen skal ifølge planen lægge ny belægning næste år, og det bliver ikke udsmykket.

- Men kommer der en flot belægning nu, så er det også fint, siger Peter Pitsch.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE